FrPs alternative statsbudsjett 2008, post # 1

Jeg har tidligere sett en del på statsbudsjettene til FrP, og har funnet ut at de er noen av de mest interessante statsbudsjettene som foreslås. Om noen syns det er rart at jeg kritiserer FrP, og istedenfor mener at jeg bør fokusere på min egen politikk så tvinger jeg ingen til å lese dette. Dette er noe jeg tror en del synes kan være interessant, og jeg kommer som regel til å avslutte med min egen mening og det jeg mener er god politikk.

Og for dem som selv vil inn å se på budsjettet, så finner man det her

Jeg kommer til å ta for meg små deler av budsjettet hver dag, så hver dag fremover i X antall dager så kommer en liten oppsummering av FrPs budsjett innenfor et gitt område, og så kommer min vurdering/konklusjon. Nå har jeg forklart mye, så her kommer det faktiske temaet:

FrPs kirke-, utdannings- og forskningsbudsjett

Noe av det første jeg merker meg med FrPs budsjett inneholder en post som heter: «Skolefrukt til alle i grunnskolen» hvor de har bevilget 80 millioner kroner. Nå har altså FrP også fulgt etter SV og mener at frukt og grønt i skolen er en investering som elevene nyter godt av. Å få frukt i løpet av en dag gjør at man får opp energien og elevene følger mye bedre med. Dette er et grep som kan gi gode resultater. Høyresiden (nå uten FrP) har lenge kritisert dette. Men den rød-grønne regjering kan gjøre dette fordi vi budsjetterer på en måte som ikke kniver norske kommuner økonomi. Vi kan ta oss råd til dette, fordi vi har midler som finansierer dette forsvarlig.

Et annet punkt som jeg er krast uenig i er når FrP øker bevilgningene til private skoler. Jeg er i mot privatskoler av en hovedgrunn: de skaper et skille mellom elevene i de offentlige skolene og elevene som går på privatskole. Dette er et enkelt regnestykke: Når det er bedre betalt som lærer i den private skolen så er det naturlig at mange lærere velger å gå over i den private sektoren. På den måten tas de flinke lærerne ut av den offentlige skolen, og dårlige lærere sitter igjen. Dårlige lærere=dårlige elever. Og Norge i dag har en merkelig skolefinansiering som gjør at når en elev går i privat skole så finansieres mye av dette av den norske stat. Og på den måten tas pengene bort fra den offentlige skolen, og inn i det private. Slik skal det ikke være. Alle barn i Norge skal ha mulighet til å gå på en skole som er i topp standard! Privatskoler river ned dette prinsippet!

Det finnes alltid deler av et budsjett som er bra, selv FrPs. Nå tok jeg 2 hovedpunkter, hvor jeg faktisk var enig i ett av dem. Følg med i morgen, da kommer en nye bloggpost om FrPs alternative statsbudsjett for 2008.

En kommentar om “FrPs alternative statsbudsjett 2008, post # 1

 1. Det er overhode ikke statens ansvar å gi unger mat på skolen…
  Her gjør Fremskrittspartiet (sukk) en tabbe.

  Angående privatskoler så må det kunne gå an å tenke alternativt.
  FrP ønsker følgende modell:

  Offentlige og private skoler får begge dekket 100% av sine utgifter gjennom en fast stykkpris. Det gjør at alle elever får velge den skolen de ønsker.

  SVs modell:

  Offentlige skoler får dekket sine utgifter.
  Private skoler er uønsket, men de få skolene som drives er overlatt til seg selv. Disse vil derfor ta inn høye skolepenger og bare velstående foreldre vil ha råd til å sende sine barn på disse skolene.

  Og så sier du at vårt system skaper et skille?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s