Udemokratiske FrP

187803_h57a7fd0c016a1ae2d824_539x

Det hele startet i 2003. TV Vest sendte tre korte reklamesnutter for Pensjonistpartiet. Like etter mottok de en bot fra Medietilsynet på 35.000 kroner. Nylig ble TV Vest seiersherre i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. I går bestilte leder for Sandnes FrP, Pål-Morte Borgli, TV-reklame for titusenvis av kroner. Men TV Vest har foreløpig sagt nei.

«Det er viktig for oss å formidle vårt budskap uten innblanding slik vi i lang tid har hatt muligheten til å gjøre i avis og radio,» sier Pål Morten Borgli, leder i Sandnes Frp og fylkestingsrepresentant for Frp i Rogaland til Stavanger Aftenblad.

At FrP ønsker å fremstille seg selv slik de selv ønsker er jeg SVÆRT skeptisk til. Som medlem av et regjeringsparti ser jeg nytten av den frie medias rett til å fremstille ulike partier nett som de ønsker og finner passende. Det er viktig med kritiske medier.

Et annet moment er jo det faktum at det er store økonomiske forskjeller mellom partiene i Norge. Det er et prinsipp at alle skal ha samme utgangspunkt for å bli lagt merke til – så er jo mye opp til hva partiet gjør og hvilken strategi man velger. Men dette handler jo om at man ikke kan la de med mest kapital vinne stemmer BARE fordi de har rå til reklame for titusenvis av kroner.

Jeg synes det er synd at syv av syv dommere dømte i TV Vests favør. Mitt håp er at Trond Giske og staten anker dommen, og at man får endret utfallet. For om dette får fortsette, vil vi stå overfor et demokratisk problem.

Og om du lurer: SV hadde høyst sannsynligvis hatt råd til TV-reklame. Men dette endrer jo selvsagt ikke mitt standpunkt.

Beklager ellers at jeg ikke har blogget særlig mye de siste dagene, men nå er tentamenstiden over, og frem til jeg tar politisk juleferie så vil jeg prøve å holde koken oppe.

3 kommentarer om “Udemokratiske FrP

 1. «Det er et prinsipp at alle skal ha samme utgangspunkt for å bli lagt merke til»

  Så da bør NKP, Tjen Folket, DLF, pensjonistpartiet, Kystpartiet, Norgesdemokratene og demokratene være representert i alle offentlige debatter?

  Det er selvfølgelig ikke slik det burde være.
  De største partiene, og de rikeste partiene er selvfølgelig i den posisjonen de er fordi flest mennesker er medlem og støtter den politikken som partiet fører.

  Høyre er støttet av flere næringslivtopper som ønsker å kunne drive handel på en god måte og AP er støttet av flere organisasjoner som ønsker et tryggere arbeidsliv.

  Men det er ingen forskjell om reklamen blir vist på TV eller internett. Reklameforbudet på TV er bare et spøkelse fra fortiden, og jeg kan med glede si at en enstemnig dom kommer antageligvis ikke til å bli anket

 2. Det bør fortsette å verre forbudt med politisk reklame i Norge og det samme bør gjelde Internett. Vis det skulle bli lov til å sende politisk reklame vil det føre til at det blir de med penger som vinner. Det gjør at de politiske partiene og organisasjonene med mye penger vinner medlemmer. Grunnen til dette er at de har råd til å bruke penger på dyre og kule reklamefilmer som folk flest liker.
  Så har du de organisasjonen som ikke har noe penger til å bruke på reklamefilmer de vil tape utrolig mye på dette. Det var min mening..

 3. Skal dere begynne å sensurere internett nå? Vi har talefrihet i dette landet og som Jørn Kyle sier så er dette noe ifra fortiden.

  Argumentet med at de rike kan gjøre mer er forsåvidt riktig, men det er nå sånn at de med flest medlemmer har mest støtte(om det er ved hjelp av lottomaskiner og pengegevinst eller innskudd ifra næringstopper for være det samme)

  Hvis partiene kan forklare folket om seg selv og egen politikk så er vel det bra? Reklame loven gjelder for både produkt og tjenester og vil derfor og omhandle politisk reklame. De kan da feks. ikke slenge skitt om andres politikk mens de fremhever sin egen. La meg si det sånn at hvis Audi skulle hatt n reklame hvor de viser all mulig feil med feks. en merce mens de glorifiserer sin så ville det vært ulovlig reklame.
  Alle partiene bør og skal ha rett om å si til sine og potensielle andre velgere hva de mener sånn at flere folk blir mer opplyste om dette.
  Kanskje de partiene med lite penger bør revurdere politikken sin sånn at de kanskje får folk til å like de. Det er en grunn til at de er så små som de er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s