Om «ekte» kristne verdier. Eller?

dsc_0033

Jeg synes det er godt å se tidlige Oslo-biskop Gunnar Stålsett som kritiserer de kristne for deres blinde tro og støtte til Israel. Det er viktig at man ikke støtter Israel i tykt og tynt – om man først støtter dem!

«Israel har rett til å verne sine egne innbyggere. Det vi protesterer mot er måten dette gjennomføres på, og den voldsomme krigsmaskinen Israel har mobilisert og som fører til et blodbad i Gaza,» sier Stålsett, som leder Det europeiske religionslederrådet. Jeg er ikke enig i hans påstand, men det er UTROLIG viktig at kristne samfunnstopper, som er kjent for sin Israel-støtte, poengterer at man ikke kan godta hva som helst fra Israels side. Dette er en internasjonal sak som har mobilisert store deler av det norske folk mot Israels handlinger (hovedsaklig).

For hvor ligger det i nyere, kristne verdier å støtte drap på barn, kvinner og menn – ja, sivilie! Den kristne historie er jo heller blodig, men de siste hundre årene har de kristne ristet dette mer og mer av seg. Nå tyr de jo åpenbart til andre former for skading, men langt mer sivilisert.

Det som er godt å se er at trolig vil det mest Israel-vennlige partiet, Fremskrittspartiet, gi dem et velgertap. Det er et tydelig ig klart signal fra velgerne; de ønsker politikere som tar side med dem som okkuperes, terroriseres og drepes.

«Vi skal (…) huske på at det er et lite mindretall av Frp-velgerne som er spesielt opptatt av Israel. Derfor kan Frp bomme med den sterke Israel-støtten,» mener valgforskeren Frank Aarebrot.

israel

NRK valgte å avvise denne reklamen, med en helt fair forklaring:

«Vi valgte å avvise annonsen fordi den skulle legges på en gjennomgående side, med andre ord at den kunne sees på alle sider på NRK.no. Vi var redde for en uheldig kobling mellom annonsen og redaksjonelt innhold,» sier administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum, selskapet som selger annonser på NRK.no.

Det er et temmelig viktig poeng, som omtrent alle andre medier har gitt totalt blaffen i. Her ser vi for eksempel VG. Det er jo ganske viktig å ikke ha slike reklamer når temperaturen i Midtøsten er som nå, like ved kokepunktet.

For alle som er i Stavanger: hver tirsdag 17.00 og lørdag 14.00, fremover inntil konflikten bedres, vil det bli arrangert markeringer mot det som skjer i Gaza. Markeringene holdes på Torget i Stavanger. Kom, kom!

10 kommentarer om “Om «ekte» kristne verdier. Eller?

 1. Hva mener du når du skriver øverst her at du ikke er enig i Stålsetts uttalelser?

  Mener du at Israel ikke har noen rett til å forsvare egne innbyggere?

 2. Jeg mener at det finnes grenser for forsvar. De har selvsagt rett til det, men når det viser seg at de har planlagt angrepene i et halvt år og «forsvarer» seg med å drepe sivile palestinere, da har man misforstått ordets betydning!

 3. Men da forstår jeg ikke hva det er du er uenig med han i….? Han sier jo bare at de har rett til det?

 4. «når det viser seg at de har planlagt angrepene i et halvt år »

  Selvfølgelig har de hatt planer. Det kalles å utvikle militære strategier. Israel har en meget god militær informasjonstjeneste som konstant arbeider for å finne og peke ut militære mål, og hvor Hamas gjemmer våpen, ammunisjon og bygger utskytningsramper.

  Det er ikke uten grunn at Israel kunne slå ut ammunisjonslagre og utskytningsramper på relativt kort tid.

 5. Hvem er DE kristene? Lite nyansert fremtoning på innlegget Eirik. Og om du er enig i at Israel har en rett til å verne sine egne innbyggere, men ikke med slike angrep som skjer nå, hvilken påstand er du da uenig med Stålsett i?

 6. Ang. planer: Norge har og invasjonsplaner for alle naboland på lik linje som de har mot oss. Dette kun for å være på den sikre siden.

  «Det er viktig at man ikke støtter Israel i tykt og tynt – om man først støtter dem!»
  Det samme kan vel og sies om Palestinerne. Du har sagt at du støtter konsekvent alle som er svakest. Hvorfor støtter du ikke alle som har rett.

  Hvis enn skal trekke inn sivile tap så kan man jo bare se på hva Hamas har gjort i de siste årene ved å sende inn raketter mot vilkårlige mål for å skape terror blant den sivile befolkningen i Israel. Er dette rett? Nei det er ikke det. Ingen av disse sidene har rett i å bruke de midlene de gjør, før folk ser det å begynner med et felles initiativ istedenfor å angripe hverandre pga. deres overbevisning om hvem som har rett og galt så kommer denne konflikten ingen vei.

  Alle har rett til å forsvare seg. Vi bedrev terror mot Tyskerne når de okkuperte dette landet, Irene gjorde det mot Engelskmennene. Det vi ikke gjorde var å indoktrinere våre barn til å sprenge seg selv.
  Hamas har vedtatt å utslette Jødene, hvordan kan dere støtte noen med en sånn agenda?

 7. Jørgen Jakobsson sa:
  «Hvis enn skal trekke inn sivile tap så kan man jo bare se på hva Hamas har gjort i de siste årene ved å sende inn raketter mot vilkårlige mål for å skape terror blant den sivile befolkningen i Israel. Er dette rett?»

  Prøv å still spørsmålet hvorfor gjør de det?
  Er det kun religiøs fanatisme?
  Svaret er NEI NEI NEI!
  Religionen er en drivkraft, en motivasjonskraft som gjør at de tørr yte den meget dumdristige, desperate, framtvungne motstanden som klasifiseres terror.

  Jeg skal forsøke å svare hvorfor ved hjelp av historiske fakta som Israelvenner helt sikkert har egne håndbøker («Hvordan dysse ned historiske fakta») for å unngå.

  I 1948 ble Israel opprettet på palestinsk jord for å gi alle de jødiske flyktningene fra 2. verdenskrig et sted å bo. Før dette var Palestina underlagt england og de etniske gruppene levde relativt fredelig side om side. I 1947 var det 0.1 millioner kristne 0.6 millioner jøder og 1.1millioner muslimer (http://no.wikipedia.org/wiki/Palestina)

  Hva skjer så i 1948!?!? Jøder fra hele verden vil bo i Israel. Det virker jo fint at de endelig får bo der de aller helst vil bo.
  Men hva er det som egentlig skjer i 1948!?!? joda de «mildeste» kildene sier 24 landsbyer ble drevet på flukt, alt fra en til flere hundre ble massakrert pr landsby. Mangen hundretusner av arabere blir drevet vekk fra sine hjem og presset mot øst (vestbredden) og sør (Gaza).

  MAJORITETEN SOM BOR PÅ GAZA ER FLYKTNINGER!
  Hva skjer når en så stor mengde fattige flyktninger samles på et området som er mindre i areal enn 3/5 av Oslo kommune!?!
  Her snakker vi 1.4 millioner mennesker hvor flesteparten lever i fattigdom. Det Hamas gjør er en desperat handling og hvis Hamas faller sammen vil Gaza bli totalt anarki og man vil få mangen langt værre grupper.
  Hamas ble faktisk demokratisk valgt av det palestinske folk! men blir ikke godkjent fordi Israel er det det er i dag; Et land som aksepterer settelments på Palestinsk jord. Et land som gir faen i at deres egne innbyggere stadig kaprer nytt Palestinsk land. Som bygger murer og lager check points for å skille fattige vestbredden fra vellstående isralitt.

  Lukk opp øynene og se hele det 1 kvadratmeterstore bildet, ikke bare den ørlille kvadratnanometeren hvor en selvmordsbomber sprenger seg i lufta!!!!!!
  Palestinerne lever som dyr! Israel er den siste kolonimakt! Palestina er under okkupasjon!

  Israel has the responsibility under the Fourth Geneva Convention to see to the welfare of the civilian population of the Gaza Strip.
  http://www.nytimes.com/2009/01/08/opinion/08khalidi.html?_r=1&em

  Gaza er okkupert og Genev-konvesjonen blir voldtatt!
  INNSE DET! Åpne øynene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s