NSU: SV mest studentvennlig

partigrafikk2

Norsk Studentunion (NSU) har kåret SV til det beste studentpartiet. I kåringen (som du ser over, og kan se nærmere på her) viser det hva alle partier mener.

«Dette er vi kjempeglade for, og på landsmøtet til helga får vi god anledning til å befeste at det er slik programmet blir. SV skal være kunnskapspartiet, og vi skal fortsatt satse framover,» lover Tora Aasland (SV), statsråd for høyere utdanning og forskning.

Jeg må fryde meg litt over artikkelen. Jeg gleder meg til å gå i valgkamp, og sørge for et sterkt SV som kan jobbe for studentene. Det er viktig å jobbe for at studentene sikres bedre rettigheter enn hva de har i dag. For det er ikke bare enkelt å leve som student i dagens samfunn. Og om vi ønsker et kunnskapssamfunn, kan vi ikke straffe dem som tar høyere utdanning med å ikke gjøre livet lett for dem.

Studentene fortjener et sterkt SV i regjering!

3 kommentarer om “NSU: SV mest studentvennlig

 1. Hva Høyres studenterforbund mener er vel temmelig likegyldig? La meg referere artikkelen:

  «Benekter SV-sympati

  I høst skrev Universitas at NSUs sekretariat, som arbeider under arbeidsutvalget, i stor grad består av SV-sympatisører. Reymert understreker at lista ikke er laget på en måte som stiller SV i fordelaktig lys.

  – De femten prioriteringene vi har sett på, er vedtatt av landsstyret som er en bredt sammensatt gruppe fra hele landet. Eventuell partitilhørighet har ikke noe med dette å gjøre, fremhever hun.

  Hun er imidlertid ikke veldig fornøyd med hva den sittende SV-ministeren faktisk har gjort i sin periode.

  – Hvis man ser på de siste årene har verken denne, den forrige eller den før der igjen gjort de nødvendige satsningene.»

  Dette er en nøytral test, Jørgen.

 2. NSU hadde ifølge NSU-leder Ingvild Reymert aldri til hensikt å sammenligne og felle noen dom over partiene, men legge press på dem i forkant av landsmøtene. Hun sier også at NSU aldri har sagt at SV har den beste studentpolitikken.

  – Vi synes saken i forrige uke hadde en uheldig framstilling. Målet var å sette fokus på kravene våre, og var ikke en vurdering av hvilket parti som var best. Vi har heller aldri ment å måle partiene opp mot hverandre.

  – Men i undersøkelsen setter dere partiene opp mot hverandre, er ikke det en sammenligning?

  – Dette er en oversikt over hvilke partier som har tatt inn våre krav før landsmøtene har startet. Den er basert på programutkast, og dermed kan partiene ta hensyn til kravene på landsmøtene, sier Reymert.

  – Oversikten viser hvor partiene står nå, og per i dag har SV tatt inn flest av våre krav. Men man kan ikke fra en oversikt på 23 punkter si at SV er best, sier hun, og legger til at dette er opp til hver enkelt stemmegiver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s