FrP og deres rike venner

jensen-572x321

Er det rart at rikingen og griskingen Stein Erik Hagen stemmer FrP og støtter FrP økonomisk når vi ser hvor mye han ville fått tilbake av partiet? Partiet for folk flest viser sitt sanne ansikt…

Slik ser kanskje fremtiden ut:

 • Stein Erik Hagen (som har donert 2 mill. kr. til FrP): 13,7 mill. kr. i skattelette
 • Øystein Stray Spetalen (investor): 12 mill. kr. i skattelette
 • Kjell Inge Røkke: 110 mill. kr. i skattelette
 • Olav Thon (bolighai): 84 mill. kr. i skattelette

Som marxist og sosialist er det ett viktig prinsipp for meg når det kommer til økonomisk fordeling: de som har mest skal bidra mer enn de som har minst. Jeg synes det er kvalmt med dem som klager og syter over å måtte bidra til fellesskapet. Men jeg er for en skattepolitikk hvor de rikeste skal bidra mer – fordi de har mest å bidra med!

Det er rart at partiet for folk flest senker skattene som kun rikfolk tjener på, sier valgforsker Frank Aarebrot.

Hvilket styre er det vi ønsker? Et styre som har støtte blant folket eller blant de rike?

De rød-grønne er støttet av LO. LO har 850 000 medlemmer. Mens disse rikingene representerer fåtallets interesser. De 17 rikeste i Norge ville fått 521 millioner kroner i skattelette – over en halv milliard! Hvor vil FrP ta disse pengene fra?

Hvem skal måtte tape på at Stein Erik Hagen & co skal ha mer penger?

8 kommentarer om “FrP og deres rike venner

 1. Det er jo langt bedre slik som du ønsker det. Øke skattene for alle som bor i dette landet. Fra og med 1. januar til og med midten av august jobber man for staten, når man legger sammen alle skatter og avgifter. På tross av dette klarer ikke sosialistene å få verken en god skole, gode veier, godt helsevesen eller en tilfredstillende eldreomsorg.

  Den sosialiststyrte staten i Norge har ingen grenser for hvor dypt man skal gå inn i folks lommebøker. De personene du nevner ovenfor er folk som skaper arbeidsplasser og personer som gjør at samfunnet vårt går rundt. Disse vil sosialistene straffe enda mer. Det er feil å lykkes her i landet og sosialistene vil «TA» de rike. Helst skulle de sett at alle hadde det like dårlig og at ingen var rike.

  Det er slik i landet vårt at nærmest alle har lyst å være rik, det er det ingenting galt i, alle har lyst å kunne kjøpe ting de har lyst på, alle har vi drømmer. De drømmene vil sosialistene drepe.

  Din regjering har økt momsen, det rammer de som har minst fra før. Faktisk alle avgifter rammer de som har minst fra før. De rike har råd til å betale. Trygve Hegnar sa for et par år siden at han ville ha høyere avgifter på bilbruk slik at de fattige kunne komme seg av veien og at slike som han kunne komme frem, det viser helt klart hvem som taper på høye avgifter.

  Dere vil skattlegge de rike. Men i følge Dagens Næringsliv 2.august 2006, betaler de rikeste i Norge kun 1,7 prosent skatt, selv med Kristin Halvorsen som finansminister og SV i regjering! Dere har skapt et så komplisert skattesystem at de rike bare kan leie inn skattejurister som finner smutthull, folk flest har ikke den muligheten.

  Du har muligens prøvd å stenge det ute så godt du kan, men jeg skal si det veldig klart til deg. Fremskrittspartiet vil gi skattelette til de som har minst fra før, både når gjelder avgifter og når det gjelder skatt.
  Vi har foreslått å øke frikortgrensen til 70 000 kr, det er dere imot.

  Utrdag fra FrPs alt. statsbudsjett 2009:

  Skattelette ift. inntekt

  50 000 kr – 5,2 % lettelse
  250 000 kr – 2,0 % lettelse
  1 000 000 kr – 1,0 % lettelse

  Disse donerer penger til Fremskrittspartiet fordi de ønsker en ny regjering. Det gjør jeg også.

 2. «de som har mest skal bidra mer enn de som har minst.»

  Hva mener du?

  Hagen forårsaker jo ganske mange millioner inn i statskassa. Mye mer enn jeg kan oppnå i innbetalt skatt løpet av et liv.

  Eller mener du prosentvis? Den som tjener mest skal betale en høyere prosent? Da ønsker jeg at du skisserer fordelingen, f.eks.:

  – De som tjener 100000 skal betale 20 %
  – De som tjener 300000 skal betale 30 %
  – De som tjener 500000 skal betale 40 %

  Og så videre. Kanskje du ikke har tenkt så langt?

  Dessuten må du huske at rikingers selskaper betaler skatt til staten før rikingene kan ta ut utbytte.

 3. Det er bra at både de rike,bedrifter og vanlige folk får lavere skatt.Statlige selskaper har jo flyttet til brussel for å spare skatt.Det er kansje greit det at vi «tvinger» flere store skatteytere til utlandet så vi allikevel bidrar til EU kassen med store summer siden vi ikke er medlem?Det er flere måter å se det på og når staten ikke går foran som et godt eksempel blir det og fremstille våre rike som griske meget selvmotsigende.
  http://www.tu.no/energi/article197382.ece

 4. For å ta innlegget ditt steg for steg:

  «rikingen og griskingen Stein Erik Hagen»

  Stein E. Hagen er nok rik, men er han blitt rik av å være grisk? Hagen har levert matvarer på en måte som du og jeg ønsker, og dermed har han tjent penger på å oppfylle våre ønsker og behov.
  I samme tidsrom som Hagen har tjent penger har han skapt tusenvis av arbeidsplasser.

  «de som har mest skal bidra mer enn de som har minst»

  Dersom du vil ta med skatteinntekter, så husk at det er ikke bare Hagens inntekt og formue det blir skattet av, hans selskaper blir også blodsugd hvert eneste år.

  Også i et flatt skattesystem UTEN noen særfradrag vil de rikeste betale mye mer en gjennomsnittsinntekt.

  «De rød-grønne er støttet av LO. LO har 850 000 medlemmer.»

  Og flere hundre tusen av disse medlemmene stemmer ikke på de rødgrønne partiene.

  «De 17 rikeste i Norge ville fått 521 millioner kroner i skattelette»

  Og de rødgrønnes favoritt Kjell-Inge Røkke fikk 16 milliarder da han fikk selge noen selskaper han ikke ønsket seg.

 5. Hei
  – Hvordan vet du at Stein Erik Hagen stemmer Frp?
  – Har du fått med deg at arbeiderne på Aass bryggeri vil ha bort formueskatten – fordi de har forstått at det egentlig er snakk om skatt på arbeidsplasser? Den såkalte formuen er bedriftens maskiner, lastebilder, inventar etc.
  Mvh
  Øystein

  • Stein Erik Hagen donerer hvert år store pengebeløp til Høyre og FrP. Hvilket parti han stemmer på, vet jeg ikke.

 6. Vi har gjentatt til det utallige, høyresiden vil ikke gi skattelette til de rike men til alle. Også til Stein Erik Hagen. Fordi han fortjener produktene av sitt arbeid.

 7. «Som marxist og sosialist er det ett viktig prinsipp for meg når det kommer til økonomisk fordeling: de som har mest skal bidra mer enn de som har minst. »

  Oversettelse: de som er så uheldige å bli født med gode evner skal være slaver av «fellesskapet.» De har ikke rett til å leve et selvstendig liv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s