Horene

horer1

I god Lars Petter Einarsson-stil har han skrevet innlegget «Horene». Der kommer han med sitt syn på virkningen til den nye sexkjøpsloven.

De er i beste fall naive, politikerne og andre som tror at det ikke lenger finnes horer i Stavanger – eller at antallet har gått drastisk ned etter at det 1. januar ble forbudt å være horekunde. Det var mange som spådde at lovforbudet ikke ville ha særlig innvirkning på trafikken, og spådommen har altså slått til. For det kryr av horer i Stavanger, skriver Einarsson, som er nyhetsredaktør i Rogalands avis.

Politikerne det siktes til er Hallgeir Langeland og undertegnede, som i Rogalands avis hadde et utspill forleden dag. Der var vi fornøyde med nedgangen i antallet prostituerte på gaten, men understrekte at kampen ikke var vunnet.

I gårsdagens avis hevdet SV-erne Hallgeir Langeland og Eirik Faret Sakariassen at det er tomt for horer på Strandkaien, og det er mulig det. Faktum er at de har funnet nye steder og måter å kapre kunder på. Ingen som passerer området ved fisketorget og Dolly Dimple’s innerst i Vågen etter midnatt kan unngå å se hva som foregår. De er kanskje litt færre, men enda mer aggressive enn før. For når kundene nå ikke tør dra bort til Nedre Strandgate, oppsøker i stedet horene potensielle kunder på vei hjem fra byen, skriver Lars Petter Einarsson.

Men loven har jo faktisk hatt effekt! Politiet har bekreftet at det er færre prostituerte som kommer til Norge.

Erfaringene nå viser helt klart at loven har hatt sin berettigelse. Vi ser at det er færre kvinner som kommer til Norge for å prostituere seg, ergo er det færre som blir utsatt for hallikene og menneskehandlere, sierpolitioverbetjent Øyvind Nordgaren til NTB.

Hverken jeg eller Langeland sa at kampen var over. Nå er det et annet marked som må bekjempes, og det er derfor regjeringen stadig gir politiet flere utdanningsplasser i tillegg til de siste ukenes tilskudd. Det er viktig at politiet er sikret nok midler om kampen mot hallikene og menneskesmuglerne skal vinnes!

Og dette leder meg til et annet punkt: så lenge horekundene greier å finne frem til de prostituerte, så greier også politiet det. Og da klarer de også å finne frem til lovbryterne, nemlig horekundene. Dette poenget har også Lars Petter Einarsson gitt oss noe jeg anser som skryt for.

Men ett poeng har iallfall SV-erne som uttalte seg i går: Når Rogalands Avis med letthet finner fram til disse leilighetene, må vel politiet også klare det.

P.S. Tittelen på mitt innlegg her skal ses i sammenheng med Einarssons tittel. Jeg ville ikke gitt mitt innlegg denne tittelen uten at det var tilknyttet hans innlegg, som det jo er.

4 kommentarer om “Horene

  1. Nå kjenner ikke jeg til situasjonen i Stavanger og heller ikke i Oslo. Men den nye sexloven har ikke hatt bare positive sider ved seg. Jeg registrer at de prostituerte i Oslo har trukket inn i skulte omgivelser istedet for og stå ute. Det gjør at politiet har mindre kontroll på markedet, og sjansen for at kvinnene blir utsatt for vold er større.

    En annen negativ side ved denne loven blir politiets ressursbruk. Her må da politiet bruke store ressurser på og ta horekundene, så det andre som vold, narkotika og krimminalitet i hjemmet blir mindre prioritert fordi politiet ikke har ressurser og sette inn mot den type kriminalitet.

    Men en kompis av meg som jobber i Oslo, han sier at han merker noe forskjell i det hele tatt. han sier at de er like aggresive som før. Men la det ikke være noe tvil. Jeg støtter loven, men tror dessverre ikke den har helt den store virkningen som noen ønsker.

  2. Yess! Ta til motmæle! Gje dei inn! Eg tykte dette var ei veldig bra tekst! Stå på, Eirik! Men ho hadde nok vorte enno betre på nynorsk ;)

  3. Hvorfor er det så viktig å føre denne kampen mot horene? Hva har de gjort deg? Hvorfor kan du ikke la dem være i fred, og i stedet fokusere på den faktiske kriminaliteten; menneskehandel og slaveri?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s