Langeland eller Lutro?

Hallgeir-Langeland

Til høsten er det stortingsvalg, og i Rogaland er det hard kamp om plassene. Rogaland SV må kjempe om vi vil beholde vår plass (med Hallgeir Langeland). Til venstre for oss står Rødt Rogaland, med Andreas Lutro, som prøver å karre til seg så mange stemmer som mulig. Men allikevel står de ikke i fare for å komme inn på utjevningsmandat en gang.

Ap ligger an til å minst få inn sine tre mandater (som i dag) og kanskje til og med et fjerde mandat. Da står de i fare for å frata Langeland sin plass på rogalandsbenken.

Om noe sånt skulle skje vil Rogaland miste en radikal stemme på Stortinget. EU-partiet Ap får enda en stemme, og en mer radikal rød-grønn regjering blir et steg unna.

400px-Andreaslutro

Med all respekt å melde for Rødt Rogaland og Andreas Lutro, så burde de virkelig se realiteten i øynene, og stemme på Langeland. Selv om de er uenige med SV i mye, så er sjansen for å få inn Lutro like stor som at FrP gjør rent bord i Rogaland. Det er noe som heter å stemme taktisk. Det vil i realiteten si at man stemmer på den som har sjanse for å komme inn, som står nærmest sitt eget perspektiv og utgangspunkt.

I Rogaland betyr det at man som Rødt-sympatisør bør stemme på Langeland. For det er nemlig ingen sjanse til at Rødt Rogaland får plass på Stortinget. Rødt får kanskje inn et mandat i Oslo og Hordaland, men ikke i Rogaland. Slik er nå en gang virkeligheten.

Så om du er en av dem som tenker å stemme Rødt i Rogaland, så ber jeg deg om å revurdere dette. Vi deler ønsket om en mer radikal og rettferdig verden, men veien dit er ikke gjennom å gi Ap mer makt. Vi trenger Langeland på Tinget, og for å sikre det trenger Langeland din stemme!

Stem SV – og Langeland – 14. september!

Godt valg!

10 kommentarer om “Langeland eller Lutro?

 1. Enig med deg at Langeland bør fortsette pga hans innsats for miljøet. Tenker særlig på lyntog/bybane. Ellers er det flott at unge politikere kommer til, enten de er Rød eller………

 2. Jeg vil jo selvsagt ikke ha verken Lutro eller Langeland på Tinget. Jeg mener også det er mer realistisk at Høyres Arve Kambe blir den som tar over mandaten til Langeland ;)

 3. Folk får stemme taktisk om de vil. Selv har jeg mer tro på at folk stemmer på partiet de er enige med. Jeg syns dog det er litt trist at det dere har prestert de siste fire årene i regjering betyr at vi i praksis kan ta over alle kampsakene deres.

  Uansett, dere kjenner argumentene mine mot SV: http://lutro.wordpress.com/tag/sv/

  Finner dere svar på tiltale, vil dere klare dere godt. Jeg vet at dere egentlig handler i god mening, og at politikken deres EGENTLIG ikke har endret seg mens dere sitter i regjering, men merittlisten deres er kort, og dere har vært med i en regjering som har brutt mange av deres egne valgsaker.

  Det er greit at man må inngå kompromisser, men dere får problemer når dere stemmer mot deres egen politikk. Velgerne fortjener å vite hva partiet de stemmer på, kommer til å gjøre på Stortinget – og de bør få vite det FØR regjeringsforhandlingene. Det, tror jeg, får du ikke med SV.

  Uansett håper jeg at det går bra med dere i valget. Jeg vet at vi kan samarbeide om å argumentere for venstrepolitikk uansett hva som skjer. Går Rødt fram, tror jeg SV (og Sp og Ap) også vil gå fram – så kan vi fantasere om den dagen vi får både SV og Rødt inn på tinget fra Rogaland, eller hur?

 4. Man bør stemme på dem dem man enige i. Jeg vil ikke stemme for en regjering som øker CO2 utslippene og sender soldater til Afghanistan. Spesielt ikke når det finnes et alternativ i Lutro. Ville du ha stemt på SV dersom de ikke lå an til å få mandat på meningsmålingene? Og vil du oppfordre folk til å ikke stemme på parti de er enige i?

  Å si at det er umulig for Rødt å komme er å gi opp troen på demokratiet. Dersom man ikke tror at en annen verden er mulig, blir den heller aldri det.

  Stian

 5. Helt enig med stian. Alle bør stemme på det partiet de er enige med, uansett. Det er derfor det finnes Partier. Enten de er små eller store.

  Vis du er usikker eller ikke er enig med noen, stem blankt.
  Det er ikke noe som heter å stemme taktisk etter min mening.

  Men som jeg har egentlig alltid ment så har politikk blitt konkuranse og ikke løsninger/diskusjoner/handlinger.

  Det var nok ingen god grunn til å stemme «SV».

  Noraldin Nia

 6. Jeg vil gjerne ha begge inn på tinget, jeg :)

  Kreftene bør ikke brukes til å krangle om hvem som har størst sjangs til å få en plass , men brukes på stemmesanking fra de andre partienes velgergrupper, som f.eks AP…

 7. Jeg synes at du tar det litt langt i argumentasjonen din her Sakariassen.

  Hele konseptet av representativt demokrati er basert på å gi sin stemme til det individet eller partiet som ligger så tett opptil sine personlige meninger som mulig.

  Argumentasjonen du fører er rett og slett bare en utvanning av det demokratiske systemet. Slike tanker, at man skal stemme taktisk, leder bare til at små partigrupperinger mister sitt stemmegrunnlag der det egentlig ikke er nødvendig.

  Så for all del stem Lutro fremfor Langeland, så lenge Lutro er en person som kan representere deg bedre enn hva Langeland kan, det er det selve den demokratiske tanken er basert på, drit i om han kommer seg inn på tinget eller ei. Dersom du stemmer SV fremfor Rødt bare for å få et «radikalt sosialistisk parti» (kremt) inn på tinget, så har man misforstått litt synes jeg.

  Jeg hadde stemt Venstre, uansett hvor jeg var bosatt i Norge, selv om sjansen for at Venstre kom seg inn på tinget var minimal, for det første fordi jeg identifiserer meg med Venstres politkk og for det andre fordi jeg synes at politisk mangfold er selve essensen i et velfungerende demokrati.

 8. Jeg har litt lyst til å stemme på Elin Rudnes fra Rødt i Vest-Agder, men jeg kommer vel til å stemme på Alf Homelid fra SV i Vest-Agder.
  Vi har vel flere muligheter til han kommer inn enn at Rødt gjør det.

  Håper folk har sett hvor mye bra SV har gjort i regjeringen denne perioden. For SV trenger stemmer for å kunne gjøre det bra og få flere kandidater inn på stortinget.

  Kjempe lyst til Hallgeir Langeland skal fortsette på stortinget som før. Så stem i vei på SV og Hallgeier dere som har muligheten til det.

 9. Eirik, eg er meir einig med deg enn på lenge :) Lukke til vidare i valkampen, eg skal etter kvart gjera mitt på Sagene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s