Ja til hjemmesoning!

En grunnleggende instans i samfunnet er at vi har et godt lov- og ordenssystem. Uten dette vil det være problematisk og vanskelig å ha et velfungerende samfunn, med sikkerhet for landets innbyggere.

Som en del av analysen er det viktig å se på det strukturelle, og ikke bryte det hele ned til individnivå. Alt skjer av en grunn, og grunnen til at mange blir kriminelle er innviklet og komplisert, det er mange faktorer som spiller inn.

En viktig sak for meg når det gjelder kriminelle er at alternative straffemetoder testes ut. Jeg er for eksempel tilhenger av hjemmesoning. Det er flere grunner til dette.

Det er ikke slik at jeg vil at ranere, voldtektsmenn eller mordere kan sone i sitt eget hjem. Men lovbrytere med dommer som har strafferamme inntil tre måneder bør kunne sone hjemme. Det vi vet er at i dagens fengsler rekrutteres mange til tyngre kriminelle miljøer. I tillegg er det for trangt om plassen i norske fengsler.  Dermed kan vi både ha plass til alle i fengsel, slik at vi unngår ventetid på soning og slipper rekruttering av flere kriminelle.

Samtidig går SV inn for å styrke det lokale politiarbeidet, slik at vi sikrer mer synlig politi i gatene. Fortsatt skal politiet være ubevæpnet – men må sikres et godt risikotillegg.

Regjeringen har foreslått strengere straffer for drap, seksualforbrytelser, vold i nære relasjoner og annen grov vold.

I tillegg har dagens regjering økt antallet som kan utdanne seg til bli politi betraktelig. Under forrige regjering utdannet man 240 politibetjenter hvert år, dagens regjering utdanner 552 årlig.

Det er bevilget 460 nye sivile stillinger gjennom krisepakke – og soningskøene er borte!

Jeg synes nok FrP har litt lite troverdighet når de prater om lov, orden og politi. For å illutrere dette, kommer en artig video jeg fikk fra SU-venn Preben Taulen Nummedal, enjoy!

4 kommentarer om “Ja til hjemmesoning!

  1. Jeg vedder 1000 spenn på at vi kunne laget tilnærmet samme videoen om SV. Sorry altsåm, men vi kommer ingen vei i politikken med å gå til personangrep. Det er politikken som skal angripes. Og det SAMTDIG som man framhever sin egen. Hvis folk brukte litt mindre tid til å skape offer-rollen til FrP og litt mer på å argumentere for sin egen politikk…

  2. Folk som blir dømt for handlinger med en strafferamme på 3 måneder får aldri fengselsstraff i Norge! Det skal veldig mye til å få fengsel i det hele tatt. Jeg var i retten for noen uker siden hvor gjerningsmannen ble dømt for grovt ran. Han var tidligere dømt for 9 ran, men aldri vært i fengsel, han hadde kun fått noen timer samfunsstraff. Det er også derfor soningskøene er lave fordi folk får samfunnsstraff for for blind vold og ran.

    Det hjelper lite å utdanne litt flere politibetjenter. Det er 3 år til disse er ferdig utdannet, hva gjør vi i mellomtiden? Politiyrket har blitt farligere og farligere og flere og flere slutter pga dette og det at det er elendig betalt. Hva hjelper det da å utdanne flere… når like mange slutter?

    Om du tror det er slik at folk som stjeler tyggis og tagger på en husvegg sitter i fengsel så lever du i en virkelighetsfjern verden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s