Første skoledebatt over!

IMG_7690

(foto: Vegard Ravndal)

I dag hadde jeg min første skoledebatt, på Time vgs. Selv synes jeg debattene gikk greit og det er jo alltid gøy med skoledebatter. Så nå er det virkelig i gang.
Det blir en del debatter de neste ukene (mer enn det kan jeg ikke si, med tanke på at de andre ungdomspartiene følger med på bloggen min.)
Men flere debatter skal jeg garantert sitte i, så mye kan jeg si!
Blant de andre i panelet var folk som Onar Åm, Alexander Sjursæther og Atle Simonsen. Alle tre er jo interessante politikere, på hvert sitt vis.
Men nå som skolevalget er skikkelig i gang, vet vi jo hvilke saker ulike partier profilerer seg på. Her er den korte oppsummeringen:
IMG_7663
FrP:
 • Billig sprit, bensin, bil
 • Mullak Krekar ut av landet
Høyre:
 • Billig sprit
 • Mullah Krekar ut av landet
Venstre:
 • Pelsdyr: Sitat fra Sjursæther: «Vi skal fjerne pelsdyrnæringen innen 2012, akkurat som vi lovte å gjøre når vi hadde landbruksministeren i 2002»
KrF:
 • Fattige barn i Afrika
 • Psykiatri
Nå er det helg, det skal bli godt! God helg til alle dere!
IMG_7674

7 kommentarer om “Første skoledebatt over!

 1. Hei.

  Venstre lovte ikke å fjerne pelsdyrnæringen i 2002. Derimot la Lars Sponheim frem Dyrevernmeldingen, som er den mest radikale dyrevernpolitikken i norgeshistorien. Regjeringen har brutt Dyrevernmeldingen på flere punkter. Ettersom bransjen ikke har skjerpet seg, vil Venstre nå avvikle hele dritten. Det er en ærlig sak, og her er vel SV enige med oss(?).

  Stick to the facts!

  Fabian Woxholth
  Unge Venstre

  • Hei. Jeg bare siterte Venstres representant, så jeg endrer ikke fakta, det gjorde da åpenbart Venstre. Grunnen til at jeg tok det opp, var innleggets motstridende innhold. Vi lovde det da vi satt i situasjon (men gjorde ikke noe) og lover det igjen.

   Vi er enige.

 2. Er det fortsatt sånn at ungdomspartiene får bskjed fra høyere hold om å hore seg ut med beskjeder som «Mere rusbrus», «Gratis P-stav» og «Billigere å ta lappen»?

  Jeg husker det godt fra skoletiden, da Pensjonistpartiet var de eneste som snakket som om vi hadde intellekt… Eller hjerne i det hele tatt….

  Pels er kanskje både i tiden og viktig, men ærlig talt, er det ingen som tar opp ting som f.eks. demokratistyrking, rettsikkerhet (generelt og i forhold til voldtektsofre o.s.v.) og liknende?

  Se til Sverige, hvor mange unge velgere PiratPartiet fikk på de tre sakene privatliv, fri kunnskap og fri kultur! Det er en myte at piratpartiet fikk stemmer grunnet småkriminelle gjerrigknarker, her har du 14-åringer som bryr seg om patentordningen! Folk kan tenke, og liker å bli utfordret!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s