Vi trenger Lånekassen!

På trykk i RA 14. september 2009

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistsk Ungdom

Det er ikke min tolkning av FrP-forslag som er dårlig – det er selve forslagene.

Jeg vil bare minne FpUs Atle Simonsen om at vi i Sosialistisk Ungdom ringte Nordea, en bank, for å høre om dette var mulig. Svaret vi fikk taler for seg selv.

Kommunikasjonsdirektøren i Nordea svarte oss, når vi spurte om private banker kunne gjøre samme jobb som Lånekassen: “Ja, det er mulig. Men det blir ikke like muligheter.”

Det at Fremskrittspartiet ønsker å legge ned Lånekassen er en dårlig løsning. Jeg er enig med Atle Simonsen i at Lånekassen kunne vært bedre, men det finnes enklere og mindre byråkratiske måter å løse dette på. Jeg vil dermed komme med et frieri til alle byråkrati-haterne i FrP: Hva med å styrke Lånekassen fremfor å omstille, flytte ansvaret, bruke tid på avtaleendringer og mye mer? Jeg vil heller kjempe hardt for at Lånekassen skal bli bedre enn å spre oppgavene rundt om kring.

Atle Simonsen avslutter med «Det vil bli nøyaktig de samme vilkårene, rettighetene og betingelsene som i dag.» Men da vil jeg bare minne Simonsen om uttalelsen fra de som jobber med dette: Det vil det IKKE bli!

I dag er siste sjanse. Det finnes ingen angreknapp. Vil du ha en rød-grønn regjering og Hallgeir H. Langeland på stortinget, da må du stemme SV. Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s