En hyllest til Lars Sponheim

0845b24-lars_sponheim1

Da endte valgresultatet slik at Venstres Lars Sponheim har meldt at han skal slutte som Venstreleder. Dette er min hyllest til Lars Sponheim!

For oss som er over gjennomsnittet interessert i politikk (dvs. politiske nerder) har hatt mye moro med denne brumlebassen av en politiker. Han er brauten, svær i kjeften, beundringsverdig ærlig og utrolig morsom. Derfor var det nesten trist å se hvor knust han var valgnatten. Jeg har ikke spesielt mye til overs for Venstre, men jeg har hatt mye glede av Lars Sponheims utspill.

fikenblad

Jeg tror de aller fleste husker denne saken. Fikenbladet. La meg ta oppsummeringen:

Denne generalforsamlingen er fikenbladet Brustad prøver å gjemme seg bak, og Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sa Sponheim til Nettavisen.

Kristin Halvorsen, som kvinneligpolitiker, lot ikke dette passere ukommentert, og sa på LO-kongressen:

Vi kvinner som har vært ute en vinternatt før vet jo at de mannfolka som er sværest i kjeften og mest sjåvinistiske, det er de som trenger det minste fikenbladet selv, fortalte Halvorsen til salen med et lurt smil om munnen.

Her kan du se klippet fra LO-kongressen.

Dette tålte Sponheim. Men jeg vil vise Sponheim en siste ære, for han drar hjem til Ullvik for godt. Derfor skal vi foreta en kåring av «Topp Sponheim moments»!

Det er tre alternativer:

  1. Hvis hver mann hadde sin høne, ville dette problemet kanskje vært løst. (Om hvordan han haddde tenkt å håndtere en mulig eggmangel i forbindelse med den forestående påskehøytiden.)
  2. Sponheim sa i et intervju i Dag og Tid da han fikk spørsmål om han noen gang reiste til Sverige for å handle mat. Han svarte: Det kunne ikkje falle meg inn; eg synest det er harry
  3. Fikenblad-episoden (med fru Halvorsens påfølgende svar).

Her kan DU stemme:

Lars: Vi kommer til å savne deg!

Lars_Sponheim_013_9_587642e

4 kommentarer om “En hyllest til Lars Sponheim

  1. bye, bye, Sponheim! Til tross for artige idiotutspill kommer jeg ikke til å savne det kvalme egoet ditt. Venstre gjør seg best under sperregrensa. Hippie-Høyre!

  2. For ein flotte kar! Jammen godt dårr finnes sånne politikere og, med humor, sjøltillitt, og som på samme tid ikkje tar seg sjøl SÅ høytidelig :-) Heia Sponheim!

  3. Stiller meg bak dette. Jeg kommer til å savne Lars Sponheim i politikken. Fordi han er fargerik, men mest fordi han er svært dyktig.
    Det er ikke mange av hans kaliber i politikken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s