Nye utfordringer for Internasjonalt Hus

I forslag til budsjett fra rådmannen i Stavanger kommune er det foreslått å kutte en million kroner i driftstilskuddet til Internasjonalt hus i Stavanger. I flertallspartienes (H, KrF, V, Ap, Sp, Pp) sitt alternative budsjett er det lagt inn et forslag om at dette skal bli tatt opp som sak i formannskapet. For å være helt ærlig syns jeg dette er altfor svakt.

Flertallspartienes alternative budsjett har fått tittelen «Nye utfordringer.» Om denne tittelen er spesielt tiltenkt Internasjonalt hus skal jeg ikke spekulere i, men det er i hvert fall sikkert at med en million kroner mindre vil dette by på nye utfordringer for stiftelsen.

For formuleringen i budsjettforslaget kommer ikke med noen løfter og er egentlig bare et klask i ansiktet kamuflert som en klapp på skulderen. Særlig er jeg skuffet over Arbeiderpartiet. Slik er det for dem som desverre sitter i posisjon sammen med Høyre. Ønsker de, som de tidligere har sagt, å gjøre blå byer røde, så må de snart søke samarbeid sammen med SV og Rødt.

I SVs alternative forslag til budsjett tilbakeførte vi den millionen som er kuttet både av rådmannen og flertallet. Det skulle da bare mangle, som den ressursen Internasjonalt hus utgjør for byen og regionen. Det er en stor kulturaktør men i tillegg har huset og stiftelsen en stor funksjon når det kommer til dialog mellom kulturer.

I det siste har det vært et særlig behov for dialog, med tanke på den altfor store voldtektsbølgen.På onsdag holdt SV et dialogmøte med muslimer og drosjesjåfører, Dette var et svært vellykket dialogmøte. Dette er noe av det som sannsynligvis må kuttes ned på når flertallet får sin vilje.

Jeg var senere på onsdagen tlstede på et møte om nettopp dette millionkuttet og sa tydelig i fra om at SV ikke kutter en krone til Internasjonalt hus!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s