Ro, ro, ro din båt…

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialstisk Ungdom

Det er underholdende å lese Peder Sjo Slettebøs forsøk på å ro seg bort fra tidligere uttalelser.

Jeg har selv flere ganger opplevd Unge Høyres arroganse og naivitet i akkurat dette spørsmålet, for de har hele tiden vært bombesikre på at kvinnene i Aghanistan har fått det bedre. Men som alle (med unntak av Unge Høyre?) vet, bomber er ikke sikre. Når da denne rapporten offentliggjøres prøver Unge Høyres leder i Rogaland, Peder Sjo Slettebø, å ro seg bort fra å svare med tom retorikk, fornærmelser av meg og med å vri på sannheten.

Bak SUs standpunkt ligger det internasjonale undersøkelser, rapporter og uttalelser, men hva ligger bak Unge Høyres standpunkt? Synsing? Tvilsomt. Men en tanke om at imperialisme er akseptabelt så lenge vi er med på det. Å delta i kriger hvor vi har interesser av å være, av strategiske og geopolitiske interesser. Afghanistan er knutepunktet blant land som i fremtiden vil bli langt mer sentrale.

Om mitt hjem i Stavanger er mye tryggere enn Sjo Slettebøs hjem er i Haugesund, tviler jeg på. Det burde vitterlig ikke være et poeng i denne debatten, slik Unge Høyres leder ønsker. Det er tryggheten i Afghanistan jeg mener bør diskuteres. Peder Sjo Slettebø svarer ikke på ETT ENESTE av mine spørsmål. Derfor kommer de på ny: alle debattene jeg har møtt Unge Høyre i, alle nett- og avisdebatter hvor de har dratt dette frem som en seier; hvor har dere tatt denne “faktaen” fra?

Men det får meg til å undre over en annen ting. Hvilke andre “sannheter” er det Høyre og Unge Høyre kan komme med, som viser seg å være fremkonstruert på interne partimøter?

Sannheten Unge Høyre har oppkonstruert er blank løgn, noe rapporten fra Human Right Watch (som kom i desember 2009) viser. At de skamløst tviholder på dette som en sannhet, er patetisk. Det er lov å innrømme at man har tatt feil hele tiden, Peder Sjo Slettebø.

2 kommentarer om “Ro, ro, ro din båt…

 1. Kjære Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom.

  Dersom du tar deg tid til å lese disse artiklene vil du muligens forstå at det å være kvinne i Afghanistan er nærmest å regne som en forferdelig skjebne.

  Kampen mot slike holdninger (se artiklene) er noe av det viktigste vi kan bidra med i Afghanistan.

  Dersom dette skjer i Afghanistan i dag, kan du bare tenke deg hvordan det var under Taliban.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2912976.ece#chNum=1

  http://www.kriminalomsorgen.no/sterke-historier.4637897-77856.html

  http://www.dagbladet.no/2009/09/30/nyheter/afghanistan/utenriks/nato/isaf/8352069/

 2. Hvordan forholder du deg til det faktum at Afghanistan ble brukt som en rekrutteringsbase for å angripe deg, meg og alle andre i den vestlige verden under doktrinen islamsk hellig krig forut for invasjonen da?

  Synes du det er OK å se på at andre land angriper ditt eget uten å ta til motmele?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s