Pels-appell 21. januar 2010

Her er et bilde fra forrige gang jeg holdt appell mot pels!

God kveld, kamerater!

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen, jeg er leder i Stavanger Sosialistisk Ungdom.

Forrige gang NOAH samlet oss på Arneageren var 13. november i forrigfjor. Jeg holdt appell da også. Jeg velger å innlede på samme måte nå som da:

Hvert år blir 700 000 dyr drept på norske pelsfarmer. I ryggen har vi som står her i kveld 70 % av den norske befolkninga, om at vi ikke ønsker pelsdyropdrett. Det som skremmer meg, i det minste, er at pelsindustrien hvert år mottar ca. 70 millioner kroner i statlig støtte… Slik kan vi ikke ha det!

Høstens valg gjenvalgte den rød-grønne regjeringen, men SVs stortingsgruppe er blitt mindre, og det er naturlig nok også SVs tyngde i regjering. Det er ikke min feil, jeg stemte på SV. Det håper jeg at dere også gjorde, for dyrenes skyld. NOAH sendte ut valgspørsmål til alle partiene, og vurderte så alle svarene. Dette skriver NOAH om SV:

«Det står ikke til å nekte; når det gjelder konkrete vedtak om forbud mot dyrefiendtlige næringer, er SV best av partiene som nå sitter på Stortinget.»

Men så lenge SV ikke blir sterkere på Stortinget og i regjering så får vi – desverre – gjort alt for lite for å avvikle pelsindustrien! Problemet er våre venner i regjering, hvor Ap skårer like dårlig som FrP og konklusjonen om SP er: «Ingen gevinster for dyrene her.»

Sosialistisk Ungdom tar totalt avstand fra den bestialske pelsindustrien. Dette er en virksomhet som tar sikte på å dekke et behov. Ikke et nødvendig behov, men et behov de selv har skapt. Slagordet “Forfengelighet dreper” er utrolig passende, for det er jo nettopp det denne saken dreier seg om. Det at noen vil kle seg opp i dyr sørger for at utallige dyr må dø. Mink, rev, kaniner og andre dyr blir drept, etter fangenskap i trange bur. Kan vi akseptere at dette får fortsette?

Jeg syns det er synd at våre regjeringspartnere ikke tar dette spørsmålet like alvorlig som vi gjør. Når Kristin Halvorsen var her 10. september, og hun fikk spørsmål om hva hun mente om pelsindustrien svarte hun med en gang at hun vil ha den lagt ned. Dette mener også vi i Sosialistisk Ungdom.

SU vil legge ned all pelsindustri. For oss er det ikke godt nok at man bedrer forholda for dyrene – fangenskap er dyreplageri og tortur – det vil Sosialistisk Ungdom aldri godta! Derfor sier vi NEI til pels!

Takk for oppmerksomheten!

En kommentar om “Pels-appell 21. januar 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s