Nå blir Internasjonalt Hus solgt

Dette er et bilde fra Internasjonalt Hus, 18. novemeber 2009. Da var jeg på besøk på huset for å si at Stavanger SV i vårt alternative budsjett ikke kom til å kutte 1 million kroner til drift av huset. Flertallet kuttet allikevel millionen, og nå kommer konsekvensene.

Nå vil virksomheten på huset blir svekket. «Dette arbeidet blir nå splittet opp og vil bli svekket. Jeg frykter at enkelte grupper vil trekker seg tilbake til sine egne lukkede miljøer,» advarer Petter Gilsvik, daglig leder, til Aftenbladet.

Jeg syns det er fryktelig synd at huset nå blir solgt, og jeg tør ikke spå fremtiden for Internasjonalt Hus. Men det som provoserer meg mest med denne saken er at flertallt i Bystyret (H, V, KrF, Sp og Ap) den ene måneden kutter millionen til Internasjonalt Hus og neste måned bruker 1 million kroner på å kjøpe inn fotavtrykkene til fredsprisvinnere. Jeg er ikke mot å kjøpe inn avtrykkene, men om jeg måtte velge ville jeg prioritert en langsiktig investering i Internasjonalt Hus fremfor fotavtrykk!

Jeg syns det er veldig synd at huset må flytte og jeg er skuffet over flertallet i kommunen. Særlig Arbeiderpartiet, som har fremstilt seg selv som gode støttespillere for huset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s