Byen trenger Internasjonalt Hus

Eirik Faret Sakariassen, politisk nestleder Stavanger SV

På trykk i SmiS, Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad

Nå blir Stiftelsen Internasjonalt Hus tvunget til å flytte av sine lokaler. Petter Gilsvik, daglig leder på Huset, opplyser at det er en konsekvens av flertallspartienes budsjettkutt. Ap er overrasket over konsekvensene.

«Det kommer helt overraskende for meg at Internasjonalt Hus skal selges,» sier Odd-Kristian Reme, gruppeleder i Ap. Om det har seg slik at bystyrepolitikerne i Arbeiderpartiet ikke fikk med seg hva Internasjonalt Hus formante om i budsjett-perioden, skal jeg ikke spekulere mer i, men det er feigt å si at de ikke visste dette kunne komme.

Ap, Høyre, Venstre, Krf og Sp står bak flertallets budsjett, som ble vedtatt i desember. Der støttet de rådmannens kutt til Internasjonalt Hus med 1 million kroner. Å tro at dette ikke ville gå ut over drift av stiftelsen er rett og slett naivt. Aktiviteten på huset har de siste årene blitt trappet opp, og de har klart å i større grad være en viktig aktør for byen vår.

I Stavanger SVs alternative forslag til budsjett for 2010 valgte vi å videreføre den millionen det her står om. Selv om dette i sin tid var ment som en midlertidig løsning har den økte aktiviteten på huset gjort en økning i tilskuddene viktig. Dette var flertallspartiene uenige i, og SV fikk ikke støtte for sitt syn på Internasjonalt Hus.

At Internasjonalt er en betydningsfull og meningsbærende institusjon for byen er det liten tvil om. De bringer både ny kultur og nye kulturmøter. Kultur i form av god mat, kunsteriske og kulturelle fremførelser av ulik art men også møter mellom kulturer og religioner. Under den verste perioden av «voldtektsbølgen» i slutten av fjoråret ble det arrangert et dialogmøte av SV, mellom drosjenæringen, muslimer, kristne og drosjekunder. Dette var et oppløftende og konstruktivt møte som fant sted nettopp på Internasjonalt Hus.

Jeg vil med sikkerhet slå fast at Internasjonalt Hus’ flytting vil skape et savn hos mange. SV syns det er synd at flertallet i Stavanger kommune ikke deler vårt syn på saken, men vi kan garantere at vi kommer til å stå på videre for Internasjonalt Hus!

Bli med i Facebook-gruppen La Internasjonalt Hus leve >>

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s