Bomskudd fra regjeringen!

Regjeringen foreslår å kutte i antallet dager politisk fravær, fra 14 til 10 dager. Dette er helt feil vei å gå!

Som et ledd i fravær- og frafallsdebatten i samfunnet kommer dette forslaget. Her syns jeg det er total skivebom fra ei dame som ellers pleier å treffe blinken!

Om vi skal få ned frafall i skole og samfunnet for øvrig så er det ikke de med et politisk engasjement som er dem som har størst fare for å falle fra. Dette handler om å engasjere dem som ikke interesserer seg for det som skjer på skolen, ikke de som har et overskudd til å engasjere seg ut over skolearbeidet.

I tillegg syns jeg det blir for dumt at en SV-statsråd skal kutte i antallet dager politisk fravær i ungdomsskolen, samtidig som vi går inn for stemmerett for 16-åringer. Signaleffekten her er dårlig og vi bør vise at vi verdsetter et samfunnsengasjement, enten det er i en partipolitisk organisasjon, eller en organisasjon som jobber med en spesifikk sak som nynorsk, EU, antirasisme eller annet.

Tidligere i dag var jeg i et intervju med NRK Rogaland angående denne saken, og håper de får en kommentar fra fru Halvorsen.

Jeg håper Kunnskapsdepartementet snur i denne saken, og går tilbake til 14 dager med gyldig politisk fravær. At vi må gjøre noe for å få fraværet i skolen ned er jeg helt enig i, men dette er ikke rette veien å gå.

Vend i tide, Kristin! Det er ingen skam å snu – Fjellvettregel nr. 8.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s