Vi eier Statoil!

Send e-post til Jens Stoltenberg og legg enda mer press på regjeringen

jens.stoltenberg@smk.dep.no

Kjære Jens Stoltenberg,

Som norsk statsborger eier jeg 445 Statoil-aksjer. Og som statsminister forvalter du mitt eierskap i Statoil. Jeg tar mitt ansvar som Statoil-eier på alvor, og vil at mitt eierskap skal forvaltes slik at jeg kan være stolt av Statoil og selskapets virksomhet. Det er dessverre ikke tilfelle i dag.

Å satse titalls milliarder på utvinning av tjæresand er et strategisk valg som ikke er forenlig med Statoils egne retningslinjer for bærekraftig utvikling og miljø. Investeringene i tjæresand bidrar til økning i klimautslippene, og er ikke i tråd med de internasjonale målsetningene om at temperaturen på verdensbasis ikke må øke med mer enn maksimalt 2 °C. Som ansvarlig eier i Statoil mener jeg derfor selskapet bør trekke seg ut av dagens tjæresandaktiviteter i Canada, og heller bruke våre felles ressurser på mer fremtidsrettede aktiviteter.

Jeg ber deg ta ansvar for at statens stemme, som også er min stemme, går inn for å trekke Statoil ut av tjæresand i Canada på Statoils generalforsamling 19. mai.

Vennlig hilsen
Eier i Statoil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s