Er du lei av å vente på bussen?

Mens jeg ventet på bussen i går videoblogget jeg litt. For å utdype:

Ved å få flere til å velge kollektivt, vil også det kollektive transportsystemet bli bedre. Da blir det færre biler på veiene, flere som tar buss, bybane og tog.

Jeg vil også gi Kolumbus skryt for sin «Vær meg og spis kø»-kampanje. Dette er et viktig skritt i riktig retning. Det er ikke i utgangspunktet Kolumbus sin feil at bussene er forsinket, men alle bilene som stanser bussen!

11 kommentarer om “Er du lei av å vente på bussen?

  1. Det hjelper ofte å gi opp vona. Når du sluttar å trippa utålmodig og heller tenner ein røyk, vloggar eller byrjar lesa i ei bok – då kjem bussen med ein gong. Det er ein naturlov som eg har avdekka gjennom mange år med bussing i eit distrikt der dei fleste køyrer bil utan passasjerar.

  2. Jeg synes busstidene burde vært endret. Istedet for en tabell i busskuret som skriver at bussen skal komme ved Tjensvollkrysset 07:25, hvorfor ikke bare skrive 07:30 hvis bussen ikke kommer seg på plass før den tid uansett? Hvis de skriver senere klokkeslett vil de jo ikke være forseine, men på «rett tid».

  3. Ja helt enig, var en utrolig lang bilkø forann bussen, ikke rart denne var forsinket. Det var hele to biler under hele videoinlegget ditt.

  4. Kristian: Eg er ikkje kjend i området Eirik sender frå, men det ser ut som eit koseleg «avlukk», ikkje akkurat ei hovudåre for trafikken. Logistikken er annleis på ulike plasser. Det er ikkje mykje trafikk i sentrum her i Kopervik når bussen køyrer forbi, men det er fordi dei lange, seige køane på Karmøy svingar unna byområdet. Ei bilulukke, dårleg planlagt vegarbeid og liknande kan lett føra til ei halvtimes eller større forseinking mellom øy og fastland, på ein tur som vanlegvis tek 20-30 minuttar.

  5. Kopervik ligger jo utenom veien på karmøy. Så det er naturlig at det ikke vil bli kø her. Det beste å gjøre på Karmøy er vel egentlig å bygge ny vei. Det er ikke godt nok med en vei igjennom hele karmøy. Spesielt når denne veien har 60-sone mesteparten av streknigen.

    Det beste for karmøy er å bygge en ny vei med midtdeler og 80-sone gjennom hele øya. Dette vil føre til lavere reisetid, mindre kø og lavere klimautslipp

  6. Ja Eirik! Jeg tar samme bussruter som deg Eirik. Bussene er stadig forsinket. Jo flere som tar bussene jo mere bussavganger kan oppnås! Dermed kommer en raskere frem. Sommertid på busssavgangene er kjedelige når en må korrespondere med en annen buss. Jo flere som tar buss jo mer komfortabelt blir det å ta buss! Det er deilig når det bare er å hoppe fra buss til buss. Men for å få til mest mulig bussavganger må folk bruke bussene!

  7. Tror ikke du trenger å være med på mange SU sommerleire for å skjønne at kollektivt er bra. Men når det kollektive tilbudet ikke er bra, blir det vanskelig for mange å velge kollektivt. Jeg er ganske sikker på at de fleste som kan velge kollektivt i de større byene gjør det allerede. Jeg tror en god politikerspirehandling ville være å trykke på for å gire opp utviklingen av kollektivtilbudene. La oss brukere få tillit til at det kollektiv tilbudet bare vil bli bedre og bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s