Lov å lykkes!

Eirik Faret Sakariassen, nestleder Stavanger SV

Unge Høyre snakker mye om at det må være «lov å lykkes». Er det ikke lov når det er regjeringen som gjør det?

Det er underlig å lese Serine Jonassens innlegg, hvor Unge Høyre-nestlederen i Rogaland dundrer løs mot regjeringen og meg. Hun omtaler den rød-grønne regjeringen som «løftebruddregjeringen», med tanke på studentboliger. Hva er egentlig et løftebrudd for Unge Høyre? I Soria Moria II lover regjeringer om lag 1000 studentboliger i året. I 2009 bevilget vi 1591 studentboliger, i år når vi ca. 1000. Hvordan er det et løftebrudd?

Det virker på meg som om Unge Høyre blir nødt til å lyge for å kritisere regjeringen. La meg minne Jonassen om at mens Høyre satt i regjering reduserte man antallet studentboliger hvert år, og endte på 314 i 2005. Dagens boligsituasjon er et resultat av Høyre-regjeringens boligkutt for studentene.

Senest 25. august i år var jeg med høyere utdanningsminister Tora Aasland opp på UiS, hvor hun åpnet 98 nye studentboliger som en del av Campus Ullandhaug. Det er liten tvil om at regjeringen har studentboliger høyt prioritert – takket være SV i Kunnskapsdepartementet.

Men Jonassen skriver noe jeg finner interessant, nemlig at Høyre vil fjerne eiendomsskatten. Sist jeg sjekket sitter Høyre med ordføreren i Stavanger, og styrer med et flertall bak seg. Hvis de virkelig ville fjernet eiendomsskatten, så ville de gjort det allerede.  I år utgjør inntektene av eiendomsskatt ca. 128 millioner kroner. Jeg vil gjerne vite hvilke velferdstilbud Serine Jonassen, Unge Høyre og Høyre vil kutte for 128 millioner kroner?

Serine Jonassen beskriver at regjeringen sørger for lengre kø og dårligere kvalitet på studentboligene. At flere velger å utdanne seg syns SV er bra! Og om du vil klage på kvaliteten, foreslår jeg at du gjør det samme som meg: ta en tur til Campus Ullandhaug, besøk en av studentene i de nye blokkene og spør: Trives du her? Du får sikkert også høre at: Ja, her har jeg det fint. For kvaliteten på boligene er høy! Og det er SV og jeg svært stolte av!

4 kommentarer om “Lov å lykkes!

  1. Høyre sitt problem, eller egentlig hele høyresiden sitt problem, er jo at de ikke skjønner at man må bruke penger for å opprettholde vellferdssystemet. dessuten, så legger de all skyld på regjeringen, det er INGEN som skjønner at det er stor forskjell på lokal og sentral politikk. De tror jo også at det er Jens Stoltenberg som får alle pengene vi betaler i skatt (om vi skal tro på det de sier under diverse debatter om dagen). Jada vi har mye penger på bok, men vi har også en sterk kronekurs. Ja, vi har mye penger på bok, men vi har også verdens beste vellferdsystem. Ett system resten av verden misunner oss for. Michael Moore spør jo til og med om Norge er Utopia. Nei, fremdeles rødgrønn regjering er det eneste som vil holde dette landet på rett vei. Stå på videre..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s