Buss er bra, men bybane best!

Eirik Faret Sakariassen og Hallgeir Langeland, SV

Mens bremseklossen på bybanen hittil har vært Fremskrittspartiet, er det nå flere som vil sette en stopper for framskritt, nemlig Arbeiderpartiet.

I 1993 fremmet SV bybanen som en mulighet. Den gang lo hele bystyret og sa at SV burde legges inn på psykiatrisk avdeling. Én etter én sluttet seg så til ideen, men nå snur altså Ap.

Stavanger-regionen vil få en sterk befolkningsvekst i tiden framover. Fram mot 2040 vil transportbehovet øke med 45-50 %. Om vi skal imøtekomme dette behovet på en fornuftig måte, er det nødvendig at vi tar grep og gjør investeringer for framtida. Bybane vil være en slik investering.

Veitrafikken står for 65 % av klimagassutslippene i Stavanger og 53 % av utslippene i Sandnes. Næringslivet vil få store fordeler av en utbygging av kollektivtrafikken, selv om Næringsforeningens og Aps nominasjonsleder Frode Berge neppe mener det. I dag er næringsområdene Forus og Lura en stor utfordring i rushtiden, og skal vi endre dette er det nødvendig med et attraktivt, effektivt og nyttig kollektivtilbud.

I 2009 bevilget regjeringen, deriblant Ap, 6 millioner kroner til planlegging av bybanen. Arbeidet er i gang, og det er et aktivt Bybanekontor som jobber for bybane på Nord-Jæren. Det er sløsing med skattebetalernes penger å snu dette prosjektet nå!

I forkant av valget i 2009 gikk AUF, LO Ungdommen og Elevorganisasjonen sammen med SU ut med krav for kollektivtrafikken, hvor ett av disse var å begynne byggingen av bybanen på Nord-Jæren. Det må være synd for AUF å nok engang oppleve at moderpartiet går dem imot – til tross for at dette lenge har vært Ap-politikk!

Bybanen er framtida! Det er en viktig investering for en region i fortsatt vekst, med et blomstrende nærings- og turistliv og med et voksende antall innbyggere. SV er fortsatt bybanens fremste beskytter, og vil gå langt for å realisere bygging av bybanen!

Det kan se ut som Arbeiderpartiet har fått rusk i forgasseren, og nå står de kanskje uten venner på begge sider av den politiske skalaen. Bortsett fra i FrP… Sammen kan de pisse i buksa for å holde varmen, og vente på at kulden og trafikkproblemene innhenter dem!

2 kommentarer om “Buss er bra, men bybane best!

  1. Bybane er urbant og hører hjemme i en by som Stavanger.

    Buss virker det og, men når tilbudet blir så dårlig at ingen benytter tilbudet blir det litt fånyttes å ha et statssubsidiert busstilbud. Så bytt ut bussene med bybane der det går ann, godt initiativ!

    Alternativt kan man alltids sette inn en hurtigrute eller to i trafikk, verdens mest komfortable transportmåte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s