Stor bybaneentusiasme!

Etter Arbeiderpartiets plutselige snuoperasjon i Bybanesaken, har Respons analyse foretatt en spørreundersøkelse. Resultatet er overveldende positivt for bybane og mot bussway:

Det har vært diskutert om man skal bygge en bybane til om lag seks milliarder kroner i Stavanger, med arm til flyplassen på Sola og til utbyggingsområdene i Sandnes Øst. Stiller du deg positiv eller negativ til utbygging av en slik bybane, eller har du ingen oppfatning om dette?

– 54 % positiv

– 20 % ingen oppfatning

– 26 % negativ

Arbeiderpartiet i Stavanger og Rogaland foreslår nå å utsette planene om en bybane, og ønsker i stedet å bruke seks milliarder kroner til egne bussveier. Stiller du deg positiv eller negativ til dette forslaget, eller har du ingen oppfatning om dette?

– 34 % positiv

– 19 % ingen oppfatning

47 % negativ *

AUF er i sitt vanlige jeg. For litt over ett år siden hadde jeg felles oppslag med LO Ungdom, EO i Rogaland og AUF, hvor vi krevde bybane. Men sammen med Ap har nå AUF snudd. AUF-lederen i Rogaland, Andreas Bjelland, er sønnen til Cecilie Bjelland som er Aps ordførerkandidat. Om det er slik at AUF lar seg kneble i en sak som dette, av AUF-lederens mor, syns jeg det er pinlig!

Jeg har fortsatt stor tro på at vi får til bybanen! På tirsdag kan du stille alle bybanespørsmål du vil til bybanespesialister, på Folkets Hus mellom 18.00-20.00.

( * 501 personer over 18 år i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er med i undersøkelsen. Resultatene av meningsmålingen må tolkes innenfor feilmarginer på 2,5-4,5 prosentpoeng. Målingen er utført av Respons Analyse AS mandag og tirsdag denne uken.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s