Jeg – en kriminell?


Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

Det borgerlige flertallet i Kommunalstyret for miljø og utbygging har vedtatt nulltoleranse mot graffiti i Stavanger. Dette er SV helt mot!

Torsdag 2. desember, et par dager etter vedtaket var fattet, dro jeg til Geoparken sammen med partikollega Eldar Borge og graffitikunster Kim Stokke. Der malte vi «La stå» på en av veggene, mens Rogalands Avis var tilstede. Mens journalisten stilte spørmål og fotografen knipset i vei malte jeg litt på vår flotte graffititekst – uvitende om at jeg gjorde meg til kriminell.

Som lovlydig og pliktoppfyllende borger har jeg så vidt jeg vet aldri brutt loven, og særlig ikke med vilje. Uten å være klar over det brøt jeg loven når jeg kom med denne politiske demonstrasjonen. Plutselig er det kriminelt å benytte seg av ytringsfriheten! En av fundamentene i et demokrati må være retten til å ytre seg om det man vil, enten i media, på møter eller på lovlige graffitivegger.

SV ha flere graffitivegger, særlig i bydelene. Det er ikke bra om alle ungdommer som vil uttrykke seg gjennom sprayboksen må til byen, men at det skal være et tilbud i de bydelene de bor i.

Retorikken, særlig fra FrP, henger ikke på greip! For det er allerede ulovlig å tagge på andres eiendom. Man fjerner ikke problemet ved å gjøre den lovlige graffitien ulovlig, da straffer man bare de som ikke bryter loven!

Stavanger SV ønsker å beholde Geoparken og videreutvikle den til å bli en levende park. Vedlikeholdet må forbedres og man bør se på en ordning hvor man hvert tredje år bytter ut en del av parken for å hele tiden gjøre parken ny. Det er viktig med arenaer hvor ungdom får utfoldet seg. Men nå vil politikerne ta dette fra dem! Nulltoleranse er intoleranse!

Jeg var med P5s Storbymorgen ut en tidlig morgen for å graffitimale i Geoparken på direktesendt radio. Da malte jeg «Ja til graffiti i STVG city! Hilsen SV». Det er vår holdning og det kommer vi til å kjempe videre for!

(For øvrig er dette trolig enden på min kriminelle løpebane)

3 kommentarer om “Jeg – en kriminell?

  1. Dette går vel på om at det er den spesifike veggen som blir fjernet. Jobb gjenre for lovlige grafittimurer. Du kan jo begynne med den utenfor kontoret deres. Tjen folket har jo vært der allerede.

  2. Jeg tror ikke du trenger å tenke deg veldig lenge om før du finner grenser for ytringsfriheten du er for. Du forstår helt sikkert også at det ikke er en særlig begrensing i ytringsfriheten at jeg ikke har lov å tegne hakekors i pannen din. Eller på husveggen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s