Lenge leve Metropolis!

Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

I slutten av august kom sjokknyhetene om at Metropolis må kutte i store deler av sitt tilbud. Dette er et enormt tap for byen!

Dessverre er dette en trend vi vil se en del til i Stavanger kommune i tiden som kommer. Det ventes kutt i budsjettet, som kamufleres som «effektivisering» og «omprioritering». Dette vil ramme mange av oss, men jeg håper ikke det vil gå for hardt ut over tjenestetilbudet.

Ungdommer er like forskjellige som den øvrige befolkningen. Mange finner sin plass i organiserte fritidsaktiviteter, andre foretrekker at det finnes steder der de kan droppe innom i kortere eller lengre tid. Felles for alle er at vi søker utløp for livsglede og skapertrang så vel som opposisjon og utprøving av egne krefter. For SV er det viktig at det finnes et allsidig fritidstilbud til ungdommen slik at alle kan finne noe de trives med og mestrer. Gode fritidstilbud bidrar også til å forebygge rus og kriminalitet.

Metropolis er en viktig institusjon i byen vår. Den gir ungdom mulighet til å være en del av et uorganisert miljø, med trygge rammer, hvor de kan utfolde seg innenfor dans, musikk og andre kunstformer. I løpet av mine ungdomsår har jeg vært på en lang rekke konserter enten på Metropolis eller i regi av Metropolis. Stedet fostrer frem mange av fremtidens Stavangerkunstnere, da spesielt med tanke på rappere.

Men nå vil altså dette tilbudet begrenses, takket være flertallet i kommunen, nemlig Høyre, Arbeidspartiet, Venstre, KrF og Senterpartiet. SV tilbakefører alt som er kuttet til Ungdom og fritid i vårt alternative budsjett!

Det er en tydelig sammenheng mellom ungdomskriminalitet og kultur- og fritidstilbud for ungdom. Et bredt og stort tilbud gir lavere kriminalitet. I tillegg er det viktig for oss mennesker å drive med det vi liker, skape noe, dele det med andre og selv få oppleve gode kulturopplevelser. Om Metropolis ikke kommer tilbake med full styrke vil det være en tragedie for mange av dem som er unge nå og dem som er det i fremtiden.

Ettersom SV ikke er med på å styre denne byen er det vanskelig for oss å komme med lovnader til brukerne av Metropolis. Men derimot vil jeg på vegne av SV komme med en utfordring til Høyre, Arbeiderpartiet, KrF, Venstre og Senterpartiet; nå er det opp til dere å finne de midlene Metropolis trenger!

Årlig har Metropolis 55 000 brukere, de organiserer bandøvinger, organisasjonsmøter, Småjobbsentralen og driver i tillegg ungdomskafe. Alt dette vil nå begrenses til et minimum, Småjobbsentralen er allerede – til manges store fortvilelse – lagt ned.

Neste kommunevalg har 16- og 17-åringer stemmerett. Det betyr at de kan straffe partiene som ikke støtter ungdommen! Og det er min oppfordring. Følg med på hvilke partier som vil la Metropolis leve videre – og hvem som ikke vil!

En kommentar om “Lenge leve Metropolis!

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Lenge leve Metropolis! « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s