Minneord farfar

På trykk i Trønder-Avisa 20. desember

Torsdag 16. desember sovnet vår kjære Magne Sakariassen inn på Betania sykehjem. Magne vil bli dypt savnet som den gode mannen han var, både for oss barnebarn men også sine egne barn og resten av familien.

Magne ble født 27. mars 1918 på Sunnan ved Steinkjer, på gården Fredly. De var en søskenflokk på 8, barn av Aksel Martin og Kristense Alette Sakariassen som livnærte seg av at Aksel var maler og drev småbruket. Under krigen møtte min farfar Dagrun Hanssen, som han giftet seg med i 1952. De fikk tre barn, Olav, Øyvind og Anne Grete.

Som sin far valgte Magne å bli maler, noe han var frem til han gikk av pensjon. I 62 år var han trofast medlem av Fellesforbundet avd. 526.

I forkant av 2. verdenskrig ble han utplassert som nøytralitetsvakt i Narvik, ved Elvegårdsmoen militærleir. Det ble utvalgt et kompani som skulle gå vakt i sentrum, og der var Magne da tyskerne kom. Han ble tatt som krigsfange, men rømte sammen med 7 andre. Innen han nådde frem til Mosjøen hadde tyskerne tatt kontroll, og han kunne ikke melde seg til videre militærtjeneste. I 1997 mottok han medalje for sin innsats under krigen.

I 1998 døde Dagrun. Dette var tøft for Magne, men han fortsatte å komme på årlige besøk til familien, noe det tidligere hadde vært hun som hadde vært en pådriver for.

Han har alltid vært en sprek mann, og gikk lange turer selv når han nærmet seg 90 år. Han holdt seg i god form helt til det siste. Så sent som for syv år siden gikk han til toppen av Ulrikken i Bergen og for fem år siden danset han til halv to i sin svigersønns 50-årsdag .

Vi sitter igjen med mange gode minner sammen med Magne. Til slutt vil familien takke hjemmesykepleien og personalet på Betania sykehjem som tok seg av ham på en god måte den siste tiden han levde.

Takk for alle de gode minnene, Magne.

Eirik Faret Sakariassen, på vegne av familien

En kommentar om “Minneord farfar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s