Bussprisene må ned!

Foto: Erik Holsvik

I gårsdagens Rogalands Avis krevde SV og jeg at bussprisene må ned. Her kommer den enkle grunnen!

I rød-grønne Trondheim har politikerne fra nyttår halvert bussprisene på busser fra deler av nabokommunene. Dette har resultert i 1200 nye kollektivreisende hver dag, og 1000 færre biler på veiene.

Mens de borgerlige som styrer her i fylket bare øker prisen på bussen, burde vi gjøre som de gjør i Trondheim: kutt i prisen og gi folk et godt busstilbud! Køen i rushtida i Trondheim har blitt fire kilometer kortere etter nyttår. Flere velger kollektivtransport.
Økningen fordelt på strekninger:

  • Melhus-Malvik ca. 21 % vekst
  • Trondheim-Orkanger ca. 18 % vekst
  • Orkanger-Stjørdal ca. 8,9 % vekst

Om vi skal imøtekomme trafikkproblemene i regionen på kort sikt må vi se på slike tiltak. Desverre er vel ikke Høyre, FrP og KrF intersserte i å bruke pengene der de gjør størst nytte.

1. januar steg billettprisen på bussene i Rogaland med 1 krone, mens periodepass og kombipass har steget med 30 kroner. Dette er helt feil vei å gå, og stikk i strid med hva SV ønsker!

7 kommentarer om “Bussprisene må ned!

  1. Jeg er helt enig!!! Eneste som irriterer meg utenom prisene på buss er selve rutetilbudet, for oss som bor i «utkantstrøk» som for mitt vedkommende vil si med flyplassen, så går det ingen busser forbi meg etter tre halv fire lørdagsettermiddag før mandags morgen. Alternativene jeg har da er å snike meg med flybussen som er sviiiiindyrt!!! Gå i 30 min til solakrossen for å ta en annen buss rute i all slags vær, eller kjøre bil, å da er det jo klart at jeg velger å kjøre bil. Selv om jeg helst ønsker å reise kollektivt.

  2. Jeg bor i gåavstand fra Stavanger sentrum, jeg jobber på Forus. Desverre jobber jeg ikke på Statoil, og sjeldent 8-4. Det tar meg 13 minutter å kjøre til jobb, og 1 time og 10 minutter å ta buss. Buss er ikke et alternativ.

  3. Tilbaketråkk: Kollektivtrafikk i et rødgrønt perspektiv… « A ViewPoint of View

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s