Om billige poenger og provokasjon

Foto: Marius Vervik, RA

I dagens Rogalands Avis (kun i papiravisen) lar Venstres ordførerkandidat, Per A. Thorbjørnsen, seg provosere over meg. Han mener vi må gjøre noe for de papirløse innvandrerne, og det samme gjør jeg. Er det rart folk blir lei av politikerkrangel?

I går holdt jeg en appell om de papirløses situasjon, etter invitasjon fra papirløse etiopiere og eritreere. Den kan du lese her eller se deler av her. Der snakker jeg om en amnestiordning for mennesker som har oppholdt seg i landet (fire år for barn, fem år for voksne). SV har vært for en amnestiordning lenge. I forrige stortingsperiode ble også Venstre og KrF enige med oss, som du kan lese om her.

For meg er det helt greit at politikere velger den enkle utveien og bare kritiserer andre partier. Mens jeg sto på Torget i går og talte for 100 fremmøte, flere papirløse, velger Venstres ordførerkandidat å lage et politisk poeng ut av det. Er det rart de innvandringsfiendtlige partiene på Stortinget vinner fram? Når vi burde samle oss om denne saken, spores den av nettopp på grunn av slike akutte anfall av politisk egosentrisme.

Av og til er det viktig å se forbi partigrenser. Det hjelper ingen papirløse at Per Thorbjørnsen er sur på meg. Kanskje heller tvert i mot. Derfor gjentar jeg til Thorbjørnsen at når han er interessert å stå sammen med oss i SV og gjerne i KrF for å endre dette, da vet han hvor han finner meg.

For øvrig, om jeg skal senke min egen standard til Venstres, kan jeg minne Thorbjørnsen om at Venstre satt i regjering for seks år siden. Akkurat den samme politikken ble ført da.

Dere kan også lese et intervju med meg i den engelske nettavisen The Foreigner, om dette temaet.

2 kommentarer om “Om billige poenger og provokasjon

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Om billige poenger og provokasjon « Frem kamerater! -- Topsy.com

  2. SV har gjort ingenting for disse menneskene. Sist stortingsvalg satt partiet ditt og ville ha akkurat den samme «strenge» og «rettferdige» innvandringspolitikken som FRP. Venstre var eneste parti som stilte seg imot.
    Per. Thorbjørnsen har helt rett, at du, som SV representant står og er i opposisjon til din eget parti hjelper ingen papirløse. Det vitner bare om populisme.

    Ja, Venstre var i regjering, og med den ene representanten fikk vi gjort sabla mye mer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s