Hvordan bedre studentbyen Stavanger

Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

Stavanger sikter seg inn mot å bli en viktig studentby. Skal vi komme dit har vi en vei å gå – og vi må begynne turen nå!

  • Ja til studenthus i Norges Bank-bygget!
  • Flere studentboliger!
  • Bedre busstilbud!
  • Bybanen til UiS!

Ja til studenthus i Norge Bank-bygget!

SV stemte for dette i formannskapet i Stavanger, og selv om noen av de andre partiene begynner å vingle står vi støtt på det vi tidligere har sagt. Vi vil at studentene skal innta Norges Bank-bygget, gjerne sammen med andre organisasjoner som festivalledelsen i Rått og Råde og andre som kan dra nytte av huset. Men å få et sentralt og godt lokale som studentorganisasjonene kan dele på og trekke studentene nærmere byen syns vi er bra.

En av de som gjør den største jobben når det kommer til å lage et godt studentmiljø er nemlig alle studentorganisasjonene. Enten det er StOr, Ugå, Somalisk Studentforening, ISU, UiS Sosialistisk Ungdom eller andre som samler studentene. I tillegg kan studenthuset brukes til mye annet, som vil bidra til å styrke miljøet blant studentene.

Flere studentboliger!

25. august 2010 var jeg sammen med statsråd for høyere utdanning og forskning, Tora Aasland, da hun åpnet 98 nye studentboliger på Campus Ullandhaug. Så, 11. januar i år, kom nyheten om at SV-statsråden bevilget 88 nye boliger. Akkurat det Studentsamskipnaden i Stavanger ba om. At SV i regjering skal holde oppe studentboligtempoet kan jeg love. Vi skal bygge 1000 studentboliger i året, som vi har gjort siden vi inntok regjeringskontorene.

Stavanger SV vil jobbe for at kommunen fortsetter å tilrettelegge godt for nye studentbolig-prosjekter. Det er avgjørende for at vi får til flere at kommunen sikrer arealer vi kan bruke til dette viktige formålet. I Sandnes jobber SV for å få tilrettelagt flere studentboliger.

Noe av det som mange trekker frem som et minus med å flytte til Stavanger som student i dag er nettopp det vanvittige boligmarkedet. Vi kan gjøre noe med det, dersom politikerne vil. Foreløpig har ikke Høyre & co. hatt et ønske om å gjøre noe med dette – forhåpentligvis vil vi klare å endre dette!

Bedre busstilbud!

SV jobber for å øke aldersgrensen på ungdomskortet til 25 år, slik at man kan ha kortet fra man er 15 til 25. I tillegg jobbes det på Stortinget for å samordne kortene med Hordaland og Vest-Agder, slik at man kan reise dit uten å måtte betale ekstra.

Fremkommelighet er et stikkord. Det er ikke bussen som er sein, det er alle bilene som står i veien! SV jobber stadig for å bedre tilbudet: flere busser, billigere priser og et pålitelig tilbud! På sikt vil vi sørge for at det blir gratis å reise kollektivt!

I rød-grønne Trondheim har politikerne fra nyttår halvert bussprisene på busser fra deler av nabokommunene. Dette har resultert i 1200 nye kollektivreisende hver dag, og 1000 færre biler på veiene.

Mens de borgerlige som styrer her i fylket bare øker prisen på bussen, burde vi gjøre som de gjør i Trondheim: kutt i prisen og gi folk et godt busstilbud! Køen i rushtida i Trondheim har blitt fire kilometer kortere etter nyttår. Flere velger kollektivtransport!

Bybanen til UiS!

SV fremmet forslag om bybane i 1993. Da var alle enige om at SV burde legges inn i psykiatrisk avdeling. I dag er nesten alle blitt enige med oss! Nå er vi på vei, og vi kan ikke spore av! Bybanen skal gå på skinner!

Det er åpenbart at vi må sørge for at bybanen går til de viktigste og største institusjonene i regionen, som sykehuset og universitetet. Dette vil gjøre det lettere for oss alle å komme dit vi skal på en effektiv og behagelig måte. Jeg var i fjor sommer i Bergen for å teste deres bybane. Jeg kan garantere at jeg nå er enda mer klar for bybane enn noen gang tidligere!

SV er en garantist for å få fortgang på bybanearbeidet. Vi var pådriverne i 1993 og er det ennå!

Så om du er for å få studentene inn i Norges Bank-bygget, flere studentboliger, bedre busstilbud og bybanen til UiS, ja da er det bare en ting å gjøre: STEM SV VED VALGET I SEPTEMBER!

Godt valg og godt semester!

2 kommentarer om “Hvordan bedre studentbyen Stavanger

  1. Hvorfor skal alle studentboligene ligge i Stavanger?? Sandnes har også blitt studentby nå og her finnes ikke en eneste studentbolig! Sandnes har både tomter tilgjengelig og bygg som står tomme som kan gjøres om til studentboliger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s