Appell mot Datalagringsdirektivet

 

Foto: Runar Tufteland

Her kan du se filmen på youtube >>

«Høyre vil bygge et samfunn basert på tillit til enkeltmennesket»

Det er vel kanskje en påstand de etter hvert blir nødt til å trekke tilbake? Det blir som om SV skulle sagt at «Vi vil gi store skattelettelser til landets milliardærer» – alle skjønner at det er tullprat.

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen. Jeg er bystyrekandidat for SV, blogger, twitrer, DLD-motstander og jeg vil takke for at jeg får si noen ord på vegne av SV.

I løpet av min noenlunde korte politiske karriere har jeg aldri opplevd at alle ungdomspartiene er enige i en sak. Men i denne saken står vi sammen, fra RU til FpU, for å slippe dette personvernkrenkende direktivet fra EU.

Jeg håpet lenge at de i Høyres gruppe som var motstandere, skulle stå på sin sak for å velte flertallet for direktivet. Dette håpet har nå minsket betraktelig. Jeg vil allikevel oppfordre de elleve i Høyre som internt stemte mot DLD, om å stemme på samme måte i Stortinget! Vis at dere har prinsipper – og baller nok til å stå for disse!

Det finnes en bok som heter «The spirit level», skrevet av Richard Wilkinson. Den viser at samfunn med små økonomiske forskjeller er bra for alle i samfunnet – ikke bare de fattigste, men også de rike. Den viser også at vi som bor i trygge og gode samfunn stoler på hverandre i stor grad.

Dette direktivet fungerer stikk motsatt: Alle er skyldige til det motsatte er bevist. Politiet bør bruke tid på å etterforske faktiske lovbrudd, og ikke gjøre oss alle til potensielle kriminelle.

Det som har uteblitt fra denne debatten, er en diskusjon om EØS-avtalen. Avtalen gir oss mange nye lover, enkelte bra, andre ikke. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan adoptere det vi liker fra EU, og slippe det vi ikke liker (som DLD), uten å være medlem av EØS! Sveits klarer det veldig godt!

SV synes selvfølgelig det er helt legitimt å etterforske personer som mistenkes for kriminelle handlinger. Men at vi alle skal behandles som potensielle kriminelle er uholdbart. Vi lever i et fritt samfunn, hvor vårt privatliv skånes for innsyn fra staten. At enkelte av oss velger å legge ut på Facebook og Twitter hvor vi til enhver tid er og hva vi gjør er én ting, men de aller, aller fleste ønsker ikke at denne informasjonen skal lagres noe sted.

Det er viktig å bekjempe kriminalitet! Men det er ikke sånn at vi skal bekjempe kriminalitet ved å gjøre hele samfunnet til mistenkte! SV sier nei til Datalagringsdirektivet – og vi håper at et flertall på Stortinget er enige med oss i det!

Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s