Mange skal velge sjef i september

Eirik Faret Sakariassen, SV ungdomskandidat til Bystyret

Til høsten er det som kjent valg. Da skal mange av oss velge arbeidsgiver!

For veldig mange kan nok høstens ordførerkandidater fremstå som veldig like, når det kommer til innhold spesielt. Og det stemmer. De fleste partiene i Stavanger er enige om hvordan kommunen skal være som arbeidsgiver.

Det er få som ønsker en så aktiv og nytenkende arbeidsgiverrolle som det Stavanger SV gjør. Vi har konkrete og gode planer for hvordan vi skal bedre arbeidsgiverpolitikken, og hvordan vi skal sikre flere arbeidsplasser – både til unge og eldre!

At Stavanger kommune tar inn lærlinger innenfor de sektorene som har behov for det er viktig. Ikke bare for de som trenger lærlingeplass, men også for kommunen og oss som bruker velferdstilbudet kommunen tilbyr. Det å ha godt utdannede fagfolk, med kompetanse og entusiasme er viktig.

Noe av det viktigste som politiker er at man greier å tenke helhetlig. Veldig mange bestemmer seg tidlig for hvilken utdanningsvei de vil ta i livet. Derfor vil Stavanger SV styrke rådgivertjenesten i ungdomsskolen slik at en sikrer rekruttering som er tilpasset det reelle behovet på arbeidsmarkedet.

Mange bidrar til å ta vare på eldre og syke, på sykehjem, omsorgsboliger og i hjemmesykepleien. Dessverre er det altfor mye ufrivillig deltid i disse yrkesgruppene, og mange tilbys små stillingsbrøker. SV går inn for å avviklre ufrivillig deltid i kommunen, og sier: Heltid er en rettighet, deltid en mulighet!

Et godt arbeidsliv bør måles ut i fra hvor mange unge og eldre som er i jobb. I tillegg til at Stavanger SV vil kjempe for at alle som trenger lærlingeplass skal få det, er det viktig at kommunen fører en inkluderende seniorpolitikk når det gjelder ansatte som når pensjonsalder. Det finnes dem som vil stå i jobb etter pensjonsalder er nådd – og dette er bra!

Den beste måten å bli inkludert i et samfunn er gjennom utdanning og arbeid. Stavanger er en by som lever opp til slagordet «Open port». Vi tar i mot folk fra alle verdens hjørner og det er vår oppgave å sørge for at kommunen blir bedre til å tilby praksisplasser til voksne innvandrere for å gi språklæring og arbeidslivserfaring.

Ved å ha et inkluderende arbeidsliv for unge, eldre, innvandrere og personer med nedsatt funksjonsevne skaper vi et inkluderende samfunn, og en inkluderende by. Stavanger SV mener det er viktig å skape flere vernede arbeidsplasser for å bidra til dette.

Som dere ser er det mange som skal velge sjef i september. Det er ikke små forskjeller på den arbeidsgiverrollen SV vil føre i forhold til høyresiden. Ønsker du flere i arbeid, et inkluderende arbeidsliv og en aktiv arbeidsgiverrolle bør du være bevisst på hva det står på stemmeseddelen du putter i urna i september! Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s