Champis, kake, bybane og Ap

I går var det debatt om bybane og byutvikling, arrangert av Bybanekontoret. Jeg representerte, og noe av det jeg sa i selve debatten kan du lese her.

Etter debatten gjorde NRK Rogaland et intervju med meg, som du kan se her. Der sier jeg følgende:

Eg meine jo det at me må ha ein bybane-ordfører i Stavanger Kommune. Og med det meine eg at Arbeiderpartiet kan ikkje vingla, eg vil ha et klart og tydelig ja fra Cecilie Bjelland. Et klart og rungande ja te bybane!

NRK Rogaland har valgt å tolke dette til at SV ikke vil støtte Cecilie Bjelland som ordfører. Det stemmer ikke. Men som jeg også sa vil vi ha en bybane-ordfører, og jeg håper Cecilie er klar til å være det.

Jeg fikk reaksjoner fra diverese Ap-folk, blant annet ei jeg traff seinere på kvelden. Hun kunne bekrefte at jeg aldri kom til å få et klart og rungende ja fra Ap i spørsmålet om bybanen. Jeg mener det er veldig rart at Ap sitter på bussen sammen med FrP, mens SV tar bybanen med resten av de politiske partiene.

SV har vært for bybanen siden 1993. Da var jeg to år. Vi kommer til å stå på for å få på plass bybanen. Og som jeg også sa i debatten i går:

Den dagen bybanen står klar skal jeg gafle ned et kakestykke og et glass champagnebrus, for så å sitte på bybanen hele dagen – med mindre det er Viking-kamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s