Kamp mot voldtekt nå!

I uken som har gått har Sosialistisk Ungdom (SU) aksjonert over hele landet for mer handling mot voldtekt. Jeg stiller meg bak kampanjen og kravene SU stiller!

Kampen mot voldtekt er ikke bare et prolem for kvinner, det er et mannsproblem. Derfor er det viktig at menn stiller seg klart og tydelig bak kampanjer mot voldtekt. Hvert år voldtas mellom 8000 og 16 000 kvinner i Norge. Med så høye tall er det utvilsomt et problem for hele samfunnet, ikke for halve beflokningen!

At barn og unge får gode verdier gjennom skolen er et viktig verktøy for å hindre dårlige holdninger. Kartlegging og bekjemping av seksuell trakassering er en sak SV i Stavanger har foreslått i Bystyret i mange år – men blitt nedstemt.

Alle som blir utsatt for voldtekt må sikres god oppfølging av det offentlige helsevesenet, uavhengig av når på døgnet eller hvor i landet overgrepet skjer. Overgrepsmottak spiller en viktig rolle i å ta vare på utsatte for overgrep og i sporsikring som kan hjelpe politiet i sin etterforskning. Kvaliteten på mottakene er et spørsmål om kvinners rettssikkerhet!

For å sikre at utsatte for seksuelle overgrep blir godt ivaretatt i etterkant av overgrepet krever Sosialistisk Ungdom en lovfesting av overgrepsmottak. En lovfesting av overgrepsmottak må følges av god finansiering og tydelige krav til kompetanse og hva mottakene skal ha av tjenester!

Få voldtekter blir anmeldt, og av de som blir anmeldt blir svært mange i henlagt. Det er et alvorlig problem at mange oppfatter det som meningsløst å anmelde en voldtekt fordi saken uansett blir henlagt.

SU krever at politiet tar grep slik at etterforskningstiden går ned, og kvaliteten på etterforskningen går opp. Det er avgjørende at voldtektssaker blir etterforsket på en tilfredsstillende måte. Ingen skal oppleve at en voldtektsanmeldelse ikke blir tatt på alvor eller at en overgriper slipper unna på grunn av mangelfull etterforskning.

Et problem i politiet i dag er mangel på ressurser. Derfor krever SU øremerkede midler til politiet som skal gå til etterforskning av seksuelle overgrep.

Noen av kravene SU har fremmet er følgende:

– bedre seksualundervisning
– etterforskning av voldtekt må prioriteres
– etterforskningstiden må ned og kvaliteten må opp
– styrk hjelpetilbudet til voldtatte
– lovfesting av voldtektsmottak
– forebygging av voldtekt i skolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s