Gratulerer StOr med 20-årsdagen!

StOr 20 år

Kjære Amund, kjære studenter, kjære StOr!

Gratulerer med jubileet og alle seirene som StOr har vunnet gjennom to tiår! Spesielt gratulerer med studentombudsseieren!

Jeg hadde aldri en plan om å jobbe i StOr. Plutselig trakk han som var nestleder seg, og parlamentet måtte finne en ny. Flere spurte om jeg ville, men jeg sa nei. Siste kvelden før fristen gikk ut lokket Daniel Haug Nystad og Fredrik Sele meg ut på byen. Først på Choco boco, der sa jeg nei. Så, noen halvlitere senere, på Sting så sa jeg ja. Dagen etter annonserte jeg mitt kandidatur.

Det har vært kjekt og krevende å jobbe i StOr. Jeg ble nestleder etter å ha vært UiS-student i litt over to måneder. Egentlig var det helt sprøtt å velge meg, syns jeg sjøl. Det sprøeste var nok ikke at jeg hadde studert så kort, men at de blå studentpolitikerne i parlamentet valgte en sosialist som meg. Jeg vet ikke helt hva de tenkte på, skal jeg være helt ærlig. Kanskje hjalp de blå skjortene og sveisen?

Uansett hva det var, så hadde jeg fast kontor på Studentenes Hus i nesten to år, det siste som leder. Jeg har altså sett og hørt det meste dere kan forestille dere. Ideen om kontor i 2. etasje, med pub i første etasje er jo… spennende for arbeidsmiljø og HMS.

Det førte til alt fra røyking på styrerommet, hopping fra balkongen og halvnakne studenter i gangene. Jeg skulle låse meg inn på kontoret en kveld, og der lå en dame halvelegant henslengt. Hun ruslet raskt avgårde med blikket i bakken. Så skulle jeg inn døra til nestleder-kontoret, da jeg i sidesynet oppdaget en halvnaken mannlig student bak kopimaskinen. Det var kanskje derfor den aldri funket? Uansett, hvis noen kjenner disse amorøse studentene fra StOr-gangen: hils fra meg og si god jul!

Så til Amund: jeg er veldig imponert over den jobben du gjør. En liten oppmuntring til de lange dagene: Det er mye bedre å ha vært StOr-leder enn å være det. Og når man er det bør man ha whiskey gjemt på kontoret.

En StOr-leder sitter i fred omtrent et halvt år før folk begynner å prate om hvem som skal ta over til sommeren. Snart er det slutt, Amund. Og siden vi først prater om den neste lederen: er det kanskje på tide med en kvinnelig StOr-leder?

Vi tidligere StOr-ledere kan fort bli sittende å mimre tilbake til vår egen tid og si: alt var bedre før. Det kalles nostalgi og er ofte basert på dårlig hukommelse.

Alt var ikke bedre før – det var ennå vanskeligere å få seg studentbolig. StOr har ofte skaffet mange boliger hit.

Alt er ikke perfekt nå – fortsatt trengs 11 måneders studiestøtte, bedre plass på UiS og mye mer.

Alt var ikke bedre før. Alt er ikke perfekt nå. Og ingenting blir heller bedre av seg sjøl! Og nettopp derfor trengs StOr!

Stavanger og UiS bør være et fantastisk sted å studere for alle! StOr bør i fremtiden gjøre mer for de studentene som er ensomme. Amund har sagt det godt: ingen skal gå alene som student ved UiS.

Så har vi alle et ansvar for hverandre. Pass på at studentene du går med har det godt. Det får være en fin oppfordring like før jul.

Gratulerer med jubileet, alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s