Kjønnsforskjeller i hjemmebaserte tjenester?

SV er opptatt av at alle skal få gode tjenester og at eldre og pleietrengende ikke skal få en prislapp i pannen, men god omsorg til den prisen det koster. Og det er et viktig prinsipp at alle tilbys like gode tjenester, uansett om man har barn, enten det er sønner eller døtre.

Mandag stiller jeg følgende spørsmål til rådmannen i Stavanger kommune:

Stavanger bystyre 15. desember

Norsk Institutt for oppvekst, velferd og aldring (NOVA) presenterte nylig et forskningsresultat som burde gi klare varsler om kjønnsdiskriminering i norske kommuner. De fant, etter en undersøkelse blant nesten halvparten av landets kommuner, at kvinner med døtre mottar omtrent 25% mindre hjemmehjelp enn om kvinnens barn hadde vært av motsatt kjønn. Også dersom tjenestemottakeren er mann er det klare kjønnsforskjeller.

Det kan ikke være slik at kommuners tjenestetilbud varierer ut i fra tjenestemottakers og/eller slektninger kjønn. Det er også god grunn til at Stavanger kommune undersøker om samme fenomen forekommer i vår egen organisasjon.

Vil rådmannen:

  • undersøke om samme praksis utøves i Stavanger kommune?
  • iverksette tiltak for å sørge for at alle borgere mottar tjenester ut i fra sine behov og ikke på bakgrunn av eget og/eller barns kjønn?
  • sikre at alle kommunens tjenester tilbys på likt grunnlag for alle borgere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s