Bystyret får sykehjemsmat!

Jeg registrerer at Høyres Ingebjørg Folgerø i et innlegg i Aftenbladet vrenger på mine argumenter. Underlig, ettersom Høyre-ordfører Christine Sagen Helgø støtter å servere Bystyret sykehjemsmat.

I løpet av en av pausene Stavanger bystyres budsjettmøte pratet jeg med ordføreren, som ga støtte til mitt forslag om å servere sykehjemsmat i forkant av et bystyremøte – så lenge et av sykehjemskjøkkenene kan levere. Det syns jeg var en konstruktiv oppfølgning fra Sagen Helgø, fremfor det underlige angrepet Folgerø fra samme parti kom med.

I mitt innlegg skriver jeg ikke at maten på sykehjem er uverdig, men måten flertallet spinker og sparer på er det. SV mener ikke vi bør spare inn på sunn og god sykehjemsmat, men heller styrke budsjettene så pasienters måltid blir enda bedre og mer næringsrikt. Om Folgerø vil misforstå meg med vilje gir det dårlig grunnlag for en interessant diskusjon. Selv om maten på sykehjem ikke er dårlig, er vel alle enige om at rykende fersk mat er bedre enn vakuumpakket, oppvarmet middag?

Så er det også underlig at Folgerø gir uttrykk for at ettersom enkelte politikere allerede spiser sykehjemsmat, så skal det av en eller annen grunn lede til at Stavanger bystyres folkevalgte ikke skal få det samme. At styret i Stavanger byggdrift KF spiser sykehjemsmat før styremøter er fint, men det er Bystyret som bevilger midler til sykehjem og maten som serveres der. Derfor er det vel naturlig at samme organ får smake maten sjøl?

Det er liten tvil om at storproduksjon av mat aldri vil gi samme kvalitet som egne kjøkken på hvert sykehjem gir. I tillegg bør Stavanger bystyre diskutere om det er en god prioritering å sette sykepleiere og andre helsearbeidere til kjøkkentjeneste, som tar tid fra deres eget fagfelt. Vi bør bevilge økte rammer til sykehjemmene, slik at vi kan avlaste helsearbeidernes tid, sånn at de kan bruke mer tid med pasienter.

Jeg er glad for at Bystyret nå selv får smake maten som serveres. Det er ikke helt usannsynlig at den smaker godt. Det Folgerø ikke selv reflekterer over er at om politikerne smaker sykehjemsmat én gang så gir ikke det samme bilde som de som spiser maten i uker og måneder. Jeg tror Folgerø selv ville satt pris på et besøk på restaurant etter fire måneder med institusjonsmat. Eller tar jeg feil?

En kommentar om “Bystyret får sykehjemsmat!

  1. La heller sykehjemspasientene som betaler i dyre dommer for tilbudet få «bystyre buffen», så kan politikere ta med seg matpakke som alle andre arbeidstakere! Med skrantende kommune økonomi må dette sløseriet snart ta en ende

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s