16- og 17-åringer bør ikke stemme Høyre

16- og 17-åringer i Stavanger og Hå kan stemme. Det vil jeg anbefale dem å gjøre. Men ikke på Høyre.

Leder Kristian Tonning Riise i Unge Høyre uttalte nylig i Aftenposten at «Jeg er skeptisk tl at 16-åringer er voksne nok til å håndtere alle pliktene man har som voksne.» Hvis Unge Høyre ikke stoler på 16-åringene, hvorfor skal 16-åringene gi Høyre tillit i valget?

SV stoler på at 16-åringer som stemmer i like stor grad som andre har funnet ut hvilket parti som er rett for dem. Vi hadde samme forsøk i 2011, og de nasjonale tallene viste at mens 58 % av alle 16- og 17-åringer stemte, gjorde 46 % av andre førstegangsvelgere det samme. Tallene for befolkningen samlet var 63 %. 

Det er bra å utvide demokratiet. Det er bra at flere får gi sin stemme og si hvem som skal styre. Ungdommer på 16 eller 17 år er storforbrukere av kommunens tjenester: de har nettopp sluttet på ungdomsskolen, de driver med idrett i kommunale idrettsanlegg, mange bruker Metropolis eller andre ungdomskulturhus. SV vil også at ungdom tas på alvor og får være med å avgjøre hvordan byen skal utvikles.

Så, alle 16- og 17-åringer: gi din stemme til noen som du kan stole på – og som stoler på deg!

Eirik Faret Sakariassen,

3. kandidat Rogaland SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s