Nei til midlertidig arbeidsliv

I dag blir dessverre den nye arbeidsmiljøloven gjeldende. Før sommeren tok jeg opp en interpellasjon om arbeidsmiljøloven i et forsøk på å stoppe saken lokalt. Dessverre ble den nedstemt. Følgende partier stemte for og mot:

For SVs interpellasjon: SV, Ap, Rødt, Sp, MdG, 5 uavh., 1 fra KrF

Ordfører fremmet følgende forslag:

Saken oversendes rådmannen, som utreder hva dette vil bety. Saken fremlegges for administrasjons- og lønnsutvalget

For ordførers forslag: Høyre, FrP, V, KrF, 1 uavh.
Interpellasjon

Bystyret mener regjeringens forslag om økt midlertidig ansettelse (AML14-9) vil skape større usikkerhet for veldig mange arbeidstakere, for deres familier og for deres personlige økonomi. Forslaget vil i praksis bety at det blir lovlig at alle nyansettelser kan være midlertidige i 12 måneder.

Stavanger kommune skal være en ansvarlig og seriøs arbeidsgiver, der trygg eldreomsorg, gode skoler og gode kommunale tjenester for befolkningen har hovedprioritet. Som en følge av dette, ønsker bystyret en arbeidsmiljølov som gir trygghet og stabilitet for arbeidstakere og arbeidsgivere. Det oppnår man ikke gjennom økt bruk av midlertidige ansettelser. Stavanger kommune vil ikke praktisere endringene i arbeidsmiljøloven.

Eirik Faret Sakariassen,

Bystyrerepresentant (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s