Spørsmål: Odins Soldater

I helgen kunne flere medier melde at gruppa Odins Soldater patruljerte i Stavanger sentrum på kvelds- og nattestid. Gruppen ble startet i Finland av en nynazist, og i Norge er de tilknyttet høyreekstreme grupper.

De sier deres mål er å skape trygghet, men mange vil nok oppleve det motsatte som følge av deres politiske tilhørighet. Særlig i en by som Stavanger, hvor over 20 % av innbyggerne er født et annet sted enn Norge.

Mener ordføreren denne gruppa gjør sentrum tryggere?

Vil ordføreren ta kontakt med politiet med det budskap at Stavanger kommune ikke ønsker høyreekstreme borgervernsgrupperinger som Odins Soldater patruljerende i Stavanger?

Svar fra ordfører Christine Sagen Helgø:

Ordfører tar avstand fra det Odins soldater står for. Stavanger kommune ønsker ikke at Odins soldater skal patruljere i Stavanger. Politiet har ansvar for å opprettholde ro og orden i byen, ingen andre. Vi ønsker ingen form for borgervern i Stavanger kommune. Ordfører understreker at dette er spesielt og nytt, og uniformeringen virker skremmende. Bakgrunnen til gruppen må andre gjøre rede for. Ordfører har allerede vært i dialog med politi et, som har fokus på og følger opp dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s