Skal vi bare stikke hodet i sanden?

Nye SOS Rasisme i Stavanger mener jeg og andre bør trekke oss fra debatten med Hege Storhaug på Kåkå 13. februar. Det er ikke aktuelt for min del.

Hege Storhaug er av Kåkå og Verdikommisjonen invitert til debatt, med tittelen «Verdiforflytninger som følge av folkeforflytninger». Det er forståelig at Nye SOS Rasisme ikke ønsker at Storhaug gis mulighet til å fremme sitt syn. Det er et standpunkt som gjentas fra den kanten uansett hvem som kan stemples som rasister som gis en mikrofon. Men passer dette hjemme i et liberalt demokrati?

For å gjøre det helt klart: jeg er grunnleggende uenig i det meste av det Hege Storhaug fronter. Jeg frykter konsekvensen av hva som vil skje dersom hennes mening får økt oppslutning. Jeg har stor tro på mine argumenter for hvorfor et mangfoldig og flerkulturelt samfunn er bedre for oss alle. Og jeg vil veldig gjerne få anledning til å imøtegå hennes påstander.

Om vi skal tro Nye SOS Rasisme vil Hege Storhaugs besøk føre til en oppblomstring av rasisme og hat. Implesitt at siddisene ikke evner å tenke selv, ei heller at vi andre har argumenter sterke nok til å stå mot retorikken fra ytre høyre. Det overrasker meg at Nye SOS Rasisme ikke har større tillit til at de fleste har antirasistiske holdninger. Det er bare de med dårlige argumenter som bare vinner uimotsagt. Jeg har stor tro på at argumentene jeg vil bruke.

I stedet for å demonstrere på utsiden vil jeg anbefale Nye SOS Rasisme å komme inn på Kåkå, og stille spørsmål. Jeg stikker ikke hodet i sanden. Vil Nye SOS Rasisme gjøre det?

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s