Derfor anmeldte jeg Odins Soldater

Er de samfunnets nye beskyttere eller er de en rasistisk gategjeng? Odins Soldater vandrer gatelangs i Stavanger og andre byer – og det vil vi ha slutt på!

Noen av de som har ytret seg de siste dagene har gitt uttrykk for at tilstedeværelsen av Odins Soldater er helt uproblematisk. En del har også ment at de gjør byene i Norge tryggere. For å oppsummere: en privat organisert gategjeng med røtter fra en nynazist i Finland gjør det tryggere i sentrum. Er det virkelig slik?

Jeg anmelder dem for brudd på § 26 i Politiloven, som kort oppsummert sier at det er forbudt med privat, organisert rettshåndhevelse. Man kan ikke uniformere seg, patruljere gatene og gripe inn for å opprettholde ro og orden. I Norge er det bare, og jeg gjentar bare, politiet som har myndighet til å utøve makt og vold mot innbyggerne.

Så har noen ment jeg også burde anmeldt Allahs Soldater. Da vil jeg si to ting:

 1. De driver ikke virksomhet i Stavanger (ennå – og forhåpentligvis aldri)
 2. Jeg er like mot Allahs Soldater som Odins Soldater – og støtter alle som i byer hvor de etableres anmelder dem for samme brudd som meg

Siste setningen i min anmeldelse lyder som følger: Jeg legger til grunn at politiet etterforsker og straffeforfølger dette, og at eventuelle andre grupper som utøver privat rettshåndhevelse håndteres på samme vis.

Den gjelder altså Allahs Soldater eller alle andre lignende grupper. Men til alle dere som støtter Odin Soldater men som ikke ønsker Allahs Soldater: Hvordan føles det å se speilbildet av seg selv?

Jeg vil ha et trygt samfunn, hvor politiet står for lov og orden. Hvor Natteravnene hjelper de som trenger det. Men først og fremst: hvor vi passer på hverandre. Hvor vi hjelper alle som er i nød, bare i kraft av at vi er enkeltindivider med hjertet for alle som bor i byen og landet vårt.

Her kan du lese hele anmeldelsen:

Anmeldelse av Odins Soldater

12 kommentarer om “Derfor anmeldte jeg Odins Soldater

 1. Legg deg å sov! Uten dem er den enkelte som tar vårt Norge ut av våre hender og gjør hva f***de vil med landet! Ta deg en bolle. Pyse!!

  • Hvem er mest pyse hvis du mener du trenger disse odin tullingene? Slik du uttaler deg er du en større fare for landet enn de du er redd for selv..og..ikke ta deg en bolle…ta et speil, hold det opp foran ansiktet ditt..ta en god titt, og spør deg selv, hva/hvem er jeg egentlig….

 2. Med mindre du har bevis på at de har grepet inn i noe, så har du nok bare kastet bort din og politiets tid. La nå politiet gjøre jobben sin, SO blir arrestert i det øyeblikk de gjør noe ulovlig, uten at du lager papirmølle for dem.

 3. Eirik Faret Sakariassen ..hvem fan tror du att du er din forbannade idiot…..annmelde noen som ikke har gjort noe kriminelt …fin deg en annen måte å få oppmerksomhet …søpplehue

  • Hvem er mest søppelhue, den som bruker slike karakteristikker om andre eller den som ikke trenger det i kraft av sine argumenter? Og som du ser er de anmeldt for mulig overtredelse av en faktisk lovparagraf… I say No more!

 4. Hei dere som er så redde for at Odins kvakkbeskyttere ikke skal få lov å gjøre gatene (u-)trygge! Hva er dere redd for? Slapp av litt’a! Dere kan ta det med ro, men her er 3 oppfordringer til dere: 1. Gå en runde med dere selv. Det kan argumenteres for at deres holdninger er farligere for landet enn de mennesker dere er så redde for selv. 2. Slutt å bruke ukvemsord om meningsmotstandere. Det gjør at du ikke blir tatt alvorlig og du framstår som litt veik. 3. Vær så snill, ta en norskeide. Du vil framstå mer seriøst om du kan din grammatikk!

 5. Den halve paragrafen som refereres til kunne vært greit å fått klargjort juridisk. Orlyden tilsier jo at Natteravnene, konsertvakter, parkeringsvakter og vekterselskap bryter samme loven på samme måte. Særlig fristende er det å trekke parallellen til natteravnene, dom gjør sllurat det samme. Skal vi bruke lover må vi vite hvordan.

 6. Ja måtte jo komme i fra en røde side,fra en SVer.Har du tenkt oå hvorfor dere er under sperregrensen på stortinget,idiot.

  • Så dum kommentar. Man framstiller jo ikke seg selv som så veldig smart ved å kalle andre idiot….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s