Eg elske Stavanger

Aftenbladets Harald Birkevold spør på kommentarplass om SV er fremmedfiendtlig. Det er selvsagt bare retorisk skyggeboksing.

Bakgrunnen for kommentaren var et sitat fra undertegnede, som lød slik: «For en siddis er det oppsiktsvekkende at en østlending er villig til å forhandle bort Stavanger-navnet.»

Noen syns sikkert sitatet er hardt, men som stolt siddis er jeg sint over at Stavanger kommunes forhandlingsdelegasjon har forhandlet bort Stavanger-navnet i Stavanger kommune. Og til noe så underlig som Nord-Jæren kommune.

I valgkampen brukte ordfører Christine Sagen Helgø slagordet «Med hjerte for Stavanger». Det burde banke like hardt nå som under valgkampen – om ikke hardere.

Stavanger er gjennom mange tiår bygget opp som et internasjonalt kjent merkenavn, særlig innenfor energi, næring og kultur. Utallige ganger har representanter i Stavanger bystyre sagt at «dette er viktig for å sette Stavanger på kartet.» Vel, hvor viktig er da Stavanger når det kommer til stykket?

Jeg kjenner en sterk stolthet over å være siddis, snakke stavangersk og bo i Stavanger kommune. Og jeg ville aldri kunne godtatt å forhandle bort min egen kommunes navn og stolte historie. Derfor ble jeg også skuffet da jeg oppdaget at ordføreren og kommunens forhandlingsdelegasjon gjorde nettopp det.

Så vil sikkert noen si at vi som henger oss opp i dette bare lytter til følelser og ikke fakta. Vel, fakta er at mange siddiser mener det samme som meg. Og at det er helt feil å rakke ned på innbyggernes identitetsfølelse bare for å gjennomføre kommunalminister Jan Tore Sanners prestisjereform.

At STAVANGER Aftenblad velger å bruke kommentarplass på et enkeltsitat, fremfor debatten om kommunens identitet forundrer meg. De er kanskje klar for å rebrande seg som Nord-Jæren Aftenblad?

Jeg elsker Stavanger kommune. Som en av byens folkevalgte vil jeg kjempe for å bevare kommunens identitet og historie. Noe av det beste med Stavanger er at 22% av byens innbyggere er født i et annet land og mange er født i andre norske byer.

Og til Birkevolds påstand: for meg er de alle like velkomne og ønsket – i Stavanger kommune!

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s