Hvorfor vil Ap gi opp Stavanger?

Ap-leder Jone Laursen beskylder meg i Aftenbladet 9. mars blant annet for å si «at noen innbyggeres mening skal være mindre viktigere enn andres» og at jeg «omtaler noen som annenrangs borgere». Dette er helt og holdent Laursens egen fantasi og tolkning uten rot i virkeligheten.

I min kritikk av ordføreren kunne jeg ha lagt til at det er vel så skuffende at også Arbeiderpartiets representant i forhandlingsdelegasjonen for kommuneforhandlingene, Cecilie Bjelland, også har gått med på å selge ut Stavanger-delen av Stavanger kommune. Hvor sterkt står egentlig lokalpatriotismen i Stavanger Arbeiderparti (øyeblikk Nord-Jæren Arbeiderparti?)

Arbeiderpartiet har fremhevet sin egen kritikk av konsensuskulturen i byen vår, og retorisk tatt avstand fra den. Men når det kommer til stykket er Ap like konforme og konsensusorienterte som byens politiske flertall. Og sammen med Høyre og andre er de villige til å oppgi Stavanger kommune. Det er, for meg, veldig trist!

Jeg setter stor pris på, og er veldig glad for alle hyggelige støttemeldinger jeg har fått de siste dagene. Det gjør meg trygg på at innbyggerne i Stavanger ikke vil godta at politikerne fra byens største partier har tapt på flere forhandlingspunkt, både om hvor rådhuset skal plasseres og hva kommunen skal hete.

I et intervju med Aftenbladet 12. februar sa Laursen at han ikke skulle uttale seg om politikk, at det var bystyregruppas ansvar. Han skulle jobbe med å pleie organisasjonen. Det er iallefall positivt og gledelig at jeg har greid å lokke frem et politisk engasjement hos Aps leder i Stavanger, selv om innholdet var skuffende.

Flere politikere burde reise fanen for Stavanger-stoltheten.

Jeg er stolt av kommunen jeg bor i – og lover å stå på for Stavangers stolte identitet!

 

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s