Sakki på søndag: Asylbaroner, kommunereform og stortingsprogram

Kjære alle sammen!

Fremover vil jeg hver uke dele en oppdatering med det som har skjedd, hva Stavanger SV har gjort og de sakene som har preget det politiske livet i Stavanger. Håper du vil følge med på disse postene fremover! Jeg skal også prøve å dele glimt fra min hverdag som gruppeleder for SV og kommunalråd i Stavanger og alt hva det innebærer.

«Asylbaronene»

Mandag gikk SVs nestleder Snorre Valen og jeg ut i Stavanger Aftenblad med saken SV vil stoppe «asylbaronene». Begrepet asylbaroner får stå for Aftenbladets regning, asylprofittører er et vel så dekkende begrep. Saken handler om at jeg i SVs arbeidsprogramkomite har foreslått utbytteforbud innenfor asylmottak. Målet er at kommuner eller ideelle aktører skal drifte dem i stedet. Det er fullstendig urimelig at skattepengene som du og jeg betaler skal gå til utbytte for millionærer, fremfor til de velferdsformålene vi blir enige om i fellesskap.

Her kan du også høre meg debattere mot FrPs Atle Simonsen om saken eller se meg i innslaget sendt på NRK Rogaland mandags kveld.

Kommunereform

Det foregår for tiden et stort arbeid for å avholde en folkeavstemning i Stavanger om sammenslåing med Sola og Sandnes. Det samme foregår i de to kommunene. Allikevel får jeg mange spørsmål om dette, og jeg forstår at mange ikke får med seg hva som skjer. Informasjonen er for mange ikke god nok. Så her kan jeg forklare litt hva som skal skje:

30. mai kan innbyggerne i Sandnes, Sola og Stavanger kommune avgi sin stemme til om kommunene skal slå seg sammen. Da tar innbyggerne stilling til prinsippdokumentet som kommunene er blitt enige om.

Her kan du lese prinsippdokumentet folkeavstemningene handler om!

Les også kronikken SVs Fredrik Sele hadde i Rogalands Avis denne uken, med tittelen «Alt kan skapast, til og med kommunar».

25. mai er jeg en av deltakerne i debatten under Folkemøtet: Skal Stavanger slå seg sammen med Sola og Sandnes? Kom til Stavanger konserthus for å høre hva SV, jeg og andre partier mener.

Stortingsprogram

Før hvert stortingsvalg vedtar norske partier et program de går til valg på, også kjent som arbeidsprogram for den stortingsperioden som kommer. Her kan du for eksempel se SVs program for 2013-2017, som er det vår stortingsgruppe arbeider for i Stortinget.

Programkomiteen hadde vårt tredje møte denne helgen. Allerede 20. juni skal vi legge frem vårt førsteutkast til nytt partiprogram. Det er mye tidligere enn før, og på den måten gir det partiets medlemmer mye lengre tid til å finsnekre sine innspill.

Til slutt vil jeg dele dette leserinnlegget med dere. Det er skrevet i Stavanger Aftenblad av Birk Lundgren som hadde arbeidsuke hos meg forrige uke. Blir alltid glad når jeg ser unge mennesker med så gode verdier!

13029569_10156831280945331_335648075267288733_o

Ha en fortsatt fin uke – og følge meg gjerne enten på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s