Den borgerlige UiS-bløffen

Nesten på dagen for tre år siden lovet de fire borgerlige partiene at UiS ville få en ny og bedre finansieringsordning. I dag åpner UiS for semesteret. Fortsatt har de ikke gjort virkelighet ut av sine egne løfter.

Bent Høie (H), Solveig Horne (FrP), Olaug Bollestad (KrF) og Iselin Nybø (V) lovet følgende i Aftenbladet august 2013: «Endre finansieringssystemet for universitets- og høgskolesektoren slik at Universitetet i Stavanger får en likeverdig finansiering med de andre universitetene.» Siden den gang har to av dem blitt statsråder, Høie og Horne, mens Bollestad og Nybø er stortingsrepresentanter for partier som samarbeider med regjeringen. Det er ingen grunn til at de ikke skulle fått dette til. Allikevel har ingenting skjedd.

I dag er også stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) hovedtaler på UiS. I 2013 uttalte hun at hennes viktigste sak var: «At Universitet i Stavanger skal bli likebehandlet med de andre universitetene når det gjelder finansiering. Det hører ingen plass hjemme at UiS blir forskjellsbehandlet.» I tre år har hun kunnet gjøre noe. Men hva er fasiten etter fire år med borgerlig regjering? Den skeive finansieringen fortsetter.

Jeg er spent på Nybøs tale til nye studenter på UiS i dag. Får vi høre noe om hvorfor løftene ikke ble noe av?

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s