Sakki på søndag: Landstrøm, UiS-finansiering og Viking

Hei, gode leser!

Det har vært en uke med reising til Trondheim, mye møter i SV og planlegging, men få politiske møter i kommunen. Allikevel er SV med i viktige debatter for byen.

Landstrøm

Tirsdag hadde to av SVs Heidier, nemlig bystyremedlem Heidi Leite og fylkestingsmedlem Heidi Bjerga, en kronikk i Rogalands Avis om landstrøm. Det er en sak som er veldig viktig for SV, fordi det er et miljøgrep som vil ha veldig stor effekt på bymiljøet og luftkvaliteten i Stavanger. For som de skriver: «Et stort cruiseskip som ligger åtte timer til kai i Stavanger slipper ut like mye NOx som 10.000 personbiler som kjører fra Stavanger til Oslo. I tillegg bruker cruiseskipet like mye energi som 1500–2000 leiligheter.» Det er med andre ord en veldig stor miljøgevinst i å koble de hundrevis av cruiseskipene som ligger til kai i byen til landstrøm. Derfor vil SV bruke havneselskapets egenkapital til miljøinfrastruktur.

UiS-finansiering

Jeg har flere ganger engasjert meg i debatten om finansieringen av Universitetet i Stavanger. Både da jeg var StOr-leder og styremedlem på UiS, men også som politiker. De borgerlige har flere ganger vært høye og mørke i den debatten, men når det kommer til stykket har de ikke greid å levere. Tvert i mot sementerer de finansieringsstrukturen, som NRK viste på pedagogisk vis denne uken. Skillet blir tydelig når man ser Universitetet i Tromsø (UiT) opp mot UiS. De er ganske like i studenttall, men finansieringen av UiT er mye sterkere. Dette er en sak SV vil fortsette å presse på for, slik at det blir en bedre fordeling av midlene til høyere utdanning.

Viking

Sammen med fire av mine radikale kompiser, Truls Drageset Dydland, Mímir Kristjánsson, Torstein Tvedt Solberg og Lasse Kinden Endresen, lanserte vi kampanjen «Riking for Viking«. Det er jo veldig trist å se den utviklingen byens fotballag har, hvor både administrasjon og nå også deler av den sportslige staben blir redusert. Vi mener det er en utvikling som må stanses, og da er dette en rød appell til byens mørkeblå millionærer. De som har mest må gi mest, spør du oss.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s