Sakki på søndag: ONS, mer oljeboring og Stavanger på skeivå

Godtfolk!

Det har vært en veldig travel uke, hvor byen har vært preget av festivalliv: både ONS og Stavanger på skeivå!

ONS

For alle i Stavanger betyr ONS oljemessa, eller Offshore Northern Seas som det står for. Det har vært tusenvis her, med utstilling av sine bedrifter og teknologi, og for forretningsmøter. Det har vært en god del interessante bedrifter som satser på fornybar energi, og ikke bare oljebedrifter. Samtidig er hoteller og restauranter fulle, drosjene kjører mange turer og byen fylles med boder og telt.

Dessverre er alt for mange opptatt av å fortsette den samme utviklingen som før. Tilbake til mer oljeboring og dermed usikre arbeidsplasser og store klimagassutslipp. Nå burde vi jo bruke anledningen til å faktisk endre næringsstrukturene våre. Derfor er regjeringens varslede 24. konsesjonsrunde dårlig nytt.

Mer oljeboring

Mens statsministeren snakker om grønn omstilling gjør hun det motsatte, nemlig å åpne for ennå mer oljeboring. Det setter den tiltrengte utviklinga tilbake, og forsterker de utfordringene vi nå ser. Den tida vi lever i her i byen for tida er et forvarsel på det som kommer når olja permanent forsvinner. Det kan av og til virke som om noen tror olja varer evig. Et par naturfagstimer kan fortelle at det ikke er tilfellet. Derfor må vi gjøre noe nå, mens vi ennå har sjansen. Det burde vi ha en regjering som forsto.

Stavanger på skeivå

For 18. året på rad arrangeres Stavanger på skeivå. Det er en festival jeg vil si blir bedre, år for år. LLH har skifta navn til FRI og i år var festivalen en feiring av friheten, men også en kamp for ennå mer frihet. Høydepunktet, blant mange fine øyeblikk, var da min gode venninne og leder i Stavanger SV, Turid Tafjord, ble utnevnt til æresmedlem i FRI. Det kom veldig overraskende på henne, som gjorde det ekstra gøy. Hun holdt en fin tale, og viste hvor mye hun har kjempet gjennom mange år – men heldigvis ikke alene.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s