Sakki på søndag: Fraværsgrensa, færre lærere og Rogalandskonferansen

Gode leser!

Uka etter høstferien er jeg tilbake i full aktivitet, med en travel uke og konferansehelg.

Fraværsgrensa

Tirsdag denne uka arrangerte Stavanger Sosialistisk Ungdom en markering mot den vedtatte fraværsgrensa, som H, FrP, Ap og Sp stemte gjennom i Stortinget. Det møtte om lag 50 ungdommer som sto sammen mot det man kan kalle en drop-out-garanti. Vi ønsker ikke å øke det allerede høye skolefrafallet, gjennom å gjøre det vanskeligere å fullføre videregående skole. Jeg hadde en kronikk til støtte for SUs demonstrasjon i Rogalands Avis, som du kan lese her

Færre lærere

Fredag besøkte SV-leder Audun Lysbakken, lokallagsleder Turid Tafjord, rådgiver Hans Vold Husum og jeg Våland skole. Der fikk vi en god presentasjon av hva det veldig flotte og store skolebiblioteket de har bidrar til, og hvor viktig den satsingen de har hatt på å ha en dedikert skolebibliotekar er. Leseresultatene går opp, og bibliotekaren greier å følge opp de 530 elevene på en god og individuelt tilpasset måte.

I tillegg møtte vi de hovedtillitsvalgte fra Utdanningsforbundet i Stavanger. Siden H/FrP-regjeringen tiltrådte har det blitt 74 færre lærerårsverk i Stavanger-skolen. I tillegg vil regjeringen kutte 16 lærere i ungdomsskolen neste år. Det er virkelig et gedigent løftebrudd – og de store skattekuttene regjeringen har gitt de rikeste kommer ikke ungene i Stavanger til gode.

Rogalandskonferansen

For n´te år på rad deltar Stavanger SV med en god gjeng på LO-Kommune og LO i Stavanger og omegns årlige samling som heter Rogalandskonferansen. Fredag deltok Audun i en debatt om valget 2017, vi har hatt foredrag om TISA/TTIP, klima, innvandring og integrering, 6-timersdagen og den skremmende utviklingen vi ser i arbeidsmarkedet hvor vi får stadig flere arbeidende fattige. Konferansen er et godt faglig påfyll og nyttig for å mobilisere til kamp for et varmere samfunn. Hvis du ikke har deltatt før, vil jeg anbefale å ta turen neste år!

TV-aksjonen

 I dag er det TV-aksjonsdag! Tidligere i uken har jeg deltatt på en ringestafett, hvor jeg sammen med folk fra politikk, kultur- og næringsliv har ringt til bedrifter for å samle inn til Røde Kors. Jeg fikk skaffet en god del tusenlapper til formålet. I ettermiddag skal jeg selvsagt ut å ringe på dører, i år sammen med mine to søskenbarn på Tasta. Husk å ha kontantene klare!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s