Sakki på søndag: Stavanger Forum, skoledebatt og kommunebudsjett

Gode leser!

Det har vært en hektisk uke, med bystyremøte, kommunalutvalgsmøte, fylkestingsmøte, formannskapsmøte og fremlegging av rådmannens forslag til handlings- og økonomiplan for kommunen.

Stavanger Forum

I mandagens bystyremøte behandlet vi en sak om kapitalforhøyelse til Stavanger Forum, der forslaget var at kommunen skulle gå inn med 10 millioner kroner for å hjelpe til i en vanskelig økonomisk situasjon. Det var ikke SVs ønske, og vi var derfor sammen med Ap, MdG og Rødt om et forslag som åpner for at Stavanger Forum kunne selge 1/3 av Forum Expo-hallen til kommunen, slik at vi eier hele og kan få inntekt til kommunen. Det ble nedstemt. Vi er uenige i dagens situasjon, som er at kommunen har bidratt med over én milliard kroner over mange år og ikke fått overskudd eller utbytte tilbake til kommunekassen.

SV fremmet også vårt eget forslag, som lød slik:

Stavanger bystyre anbefaler Stavanger Forum AS å se etter kapital andre steder. I
likhet med Stavanger Forum AS opplever kommunen tidene som tøffe, med innsparinger og
store kutt i offentlige budsjetter. Det er ikke en lovpålagt oppgave for kommunen å finansiere
drift av Stavanger Forum AS, mens god og forsvarlig drift av barnehager, skoler og
eldreomsorg er det.»

Det ble nedstemt.

Skoledebatt

I bystyremøtet hadde vi også den store skoledebatten for året, med fremleggelsen av kvalitetsmeldingen for Stavanger-skolen. Det er en merkelig overraskethet blant flertallspartiene over at kutt i skolebudsjett fører til færre lærere. De gjorde det de kunne retorisk for å forsvare sin egen «innsats» for skolen.

SV er imponert over den jobben som gjøres i skolen, som skjer til tross for byens politiske flertall og ikke på grunn av. Mange av dem har gått høyt ut mot skolekutt i neste års budsjett. Det blir spennende å se om de holder ord.

Kommunebudsjett

Fredag morgen var mange folkevalgte, tillitsvalgte og pressefolk samlet i bystyresalen. Rådmannen la frem sitt forslag til Stavanger-budsjett for perioden 2017-2020.

Nok en gang er det barna som rammes. Gjennomgående bruker rådmannen en retorikk om «omstilling og effektivisering». Dette er tilsløring av virkeligheten. De ordene betyr kutt.

Skole og barnehage får alvorlige kutt i rådmannens budsjettforslag. Minus 9 millioner til skole, minus 4,9 millioner til barnehagene. Det kan ikke SV godta. Vi vil vise hvordan vi kan unngå dette i vårt alternative budsjett.
Vi gikk til valg med løfter om å sikre gode budsjetter til barnehager, skoler og eldreomsorg. Det løftet gjelder fortsatt for SV.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s