Gratisprinsippet og PC i skolen

Spørsmål i kommunalutvalget

Undertegnede er kontaktet av foresatte til elever i Stavanger-skolen som opplyser at
elevene ved én skole i Stavanger ikke har fått PC det første halvåret på ungdomsskolen, til
tross for at flere oppgaver og tester forventes levert digitalt gjennom It´s learning. Det  opplyses at elevene skal få PC til våren, men har da gått et halvår uten utstyret de skal bruke. For mange er dette uproblematisk fordi de har datamaskin gjennom familie, men for enkelte er dette ikke lett å selv skaffe. Da utfordres gratisprinsippet.

Hvordan skal dette praktiseres og hvordan avviker Stavanger kommunes praksis fra det
som forventes?

Svar fra rådmannen:

Skulane har ulike rutinar på korleis heimearbeid blir utført og fylgt opp elektronisk. Bruken av digitale løysingar har likevel vorte meir aktuelt dei siste åra ettersom fleire og fleire elevar disponerer PC, nettbrett eller liknande. I dei tilfella det ikkje er aktuelt, skal skulen finna alternative løysingar for elevane. Dette kan skje i form av å levera på papir, eller at eleven får disponere utstyr til å utføra arbeidet elektronisk. Skulane kan ikkje leggja føringar som gjer at føresette må kjøpa det nemnte utstyret sjølve (jf. Gratisprinsippet).

Etter planen skal ungdomskulen i Stavanger ha 1:1-dekning av digitale einingar tidelg i 2017.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s