Appell mot å legge ned Stavanger mottak

Kjære alle sammen!

I sommer fikk jeg jobbe en uke på Forus Transittmottak. Der møtte jeg mange av de som har flyktet fra krig, terror og lidelse til en trygg og fri del av verden. Da jeg sto med tre måneder gamle Mirel i armene, som ble født i Stavanger mens foreldrene bodde på transittmottaket, håpte jeg hun ville få en trygg fremtid – kanskje aller helst her i Stavanger.

Det er trist at vi nok en gang må demonstrere mot at UDI skal legge ned mottaksplassene i Stavanger. Tirsdag hadde jeg og flere andre folkevalgte møte med regiondirektøren i UDI, og vi var samlet skuffet over og uenig i vedtaket de har fattet.

Stavanger har som mål å være en raus og inkluderende by, og vi tar mer enn gjerne i mot mennesker på flukt. Stavanger skal være en åpen havn for de som trenger beskyttelse.

Verden står ansikt til ansikt med den største humanitære krisen siden andre verdenskrig. Seksti millioner mennesker er på flukt, og halvparten av dem er unger. Flyktningkrisen setter oss alle på prøve. Alle land har et ansvar for å hjelpe, og her i Norge må alle kommuner stille opp. Sammen kan vi hjelpe mennesker på flukt til en ny, trygg start på livet.

Det er veldig skremmende å se hvordan Norge har stengt sine grenser. Sylvi Listhaug står i spissen for en streng og urettferdig asylpolitikk – og bak seg har hun alle partier på Stortinget, utenom SV og MDG. 161 av 169 stortingsrepresentanter støtter dagens politikk. Det er ikke rart at mottaksplasser legges ned.

Samtidig som hundretusenvis sitter i flyktningeleirer i Hellas, Tyrkia og Italia, mens mennesker fryser ihjel under den europeiske vinterhimmelen og mange tusen drukner i Middelhavet, så lukker Norge grensene. De folkene burde vi tatt i mot. De kunne fått en fremtid og et verdig liv. De kunne kommet til Stavanger.

Det er ikke tilfeldig at Stavanger mottak legges ned. Det er en følge av nasjonal politikk. Vi har mange som har høy kompetanse og som gjør en kjempejobb når det kommer til integrering av flyktninger. De som nå kan miste jobbene sine har vi jo så utrolig stort behov for.

Vi lever i historiske tider. Det krever mye av oss. Norge er et av verdens rikeste land, og vi har et ansvar for å bidra i innsatsen for mennesker på flukt. Norge må bidra mer med hjelp til nærområdene og de landene menneskene flykter fra. Og vi bør også gi opphold til flere mennesker på flukt.

Stavanger SV vil si klart og tydelig: Vi sier nei til å legge ned Stavanger mottak! Man flytter ikke unger fra trygge omgivelser!

Takk for oppmerksomheten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s